Nieuw

We zijn al weer halverwege januari. De eerste twee weken zitten dr al weer op. De kerstboom is weg en de puffèrkes bunt op. Hou je je nog steeds aan het bedachte voornemen of wil het gewicht maar niet harondèr?
Wat in het nieuwe jaar in ons darp ook nieuw zal worden is de voetbalclub. Daar is al veel over gezegd en geschreven, ook in dit weekblad. Net zo als we het oude jaar hebben uitgeluid en daar goede en minder goede herinneringen aan hebben, hebben we dit ook aan twee mooie clubs die in naam opholt te bestoan. Een nieuwe episode met nieuwe kansen en uitdagingen in een sterkere omgeving ligt te popelen um an te fangen. Mooie kreten die wel even moeten worden waargemaakt.
Dit is ook van toepassing op de aanvoerder van het blanke mannenbolwerk in 0543. Juist, die groep die het voor mekaar heeft gekregen bij de j.l. verkiezingen een meerderheidsgroep aan de kant te schuiven en daardoor duidelijk de 0543-dominantie heeft laten voortduren. Doet nog steeds pijn. Ooow, daar ga ik weer…. Kalm…. Rustig….
In april j.l. zag een "honderd-dagen-verklaring" het licht. Enkele schrijnende zaken werden benoemd. Prima! Er werden zelfs even later nog enkele concrete zaken voorgesteld die ten faveure van de Dinxpèrsen konden worden aangepast. Zeer benieuwd of de geslaakte kreten ook worden waargemaakt! Hoe schoon zou het zijn als wij in het olde gemeentehuus weer burgerzaken zouden kunnen afhandelen. En dat in een gemeente die "Dinxperlo-0543" heet. Maar daarover later meer.
Vorige week liet hij doorschemeren dat "de eenwording in 2005 niet slim is aangepakt". Zijn voorganger had en heeft integriteit hoog in het vaandel staan (heeft er zelfs een bedrijf voor opgericht!) maar toen even niet!
Je merkt het, een hele poos niks over de gemeente geschreven. Nu is het hoog tijd dat oud zeer in een nieuw jaar wordt aangekaart. En opgelost! Inderdoad geldt DOAD nog steeds: Denk Ook An Dinxpèr! Proost!

Hol ow goed!
H. Eurneman