Voetbalprogramma

BREEDENBROEK/DINXPERLO - Zondag 20 januari om 14.00 uur speelt Ajax B 1 tegen Westendorp 1.

Bij DZSV staan de volgende duels gepland. Op zaterdag 19 januari om 12.00 uur DZSV JO17-1 - MEC/Bredevoort JO17-1 (oefenwedstrijd).
14.30 uur DZSV 2-AZSV 3/4 (oefenwedstrijd).
De volgende uitduels worden gespeeld op 19 januari: 14:30 uur: Ruurlo JO19-1 - DZSV JO19-1 (oefenduel) en om 15.00 uur: Dos Kampen 1 - DZSV 1 (competitie).


Nieuwe bestuursleden gezocht voor
Stichting Kinderhulp Dominicaanse Republiek

STEENDEREN/ACHTERHOEK - Al meer dan 35 jaar ondersteunt de Stichting Kinderhulp Dominicaanse Republiek (en haar voorganger, de projecthulpgroep Dominicaanse Republiek van de Vereniging Wereldkinderen) diverse schoolprojecten in de Dominicaanse Republiek. Veel bestuursleden zijn al meer dan 30 jaar betrokken bij deze projecten. Enkelen hebben te kennen gegeven in de nabije toekomst een keer het stokje te willen overdragen.

De stichting is op zoek naar nieuwe bestuursleden die, na een inwerkperiode, bestuurstaken willen overnemen. De huidige bestuursleden zijn allen woonachtig in de Achterhoek, reden waarom er uit praktische overwegingen als eerste mensen worden benaderd die woonachtig zijn in, of in de buurt wonen van, de Achterhoek.
Er zijn diverse bestuurstaken die worden verdeeld over de verschillende bestuursleden. De belangrijkste zijn de contacten met de sponsors in Nederland, dat in de regel diverse contacten per mail en per telefoon betreft en met de lokale stichting in de Dominicaanse Republiek. Daarnaast verzorgen de vrijwilligers presentaties over de projecten op scholen en bij diverse maatschappelijke organisaties en zijn betrokken bij verschillende acties. Periodiek bezoeken zij de projecten in de Dominicaanse Republiek en maken een reisverslag.
Wie zich wel aanmelden, of mensen kent die dit wellicht willen, kan verdere informatie krijgen bij Chris van den Brink, telefoon 06-51571076.


www.domrep.nl


Progressieve Partij discussieert over droogte en wateroverlast

AALTEN - Op 22 januari organiseert de Progressieve Partij Aalten-Dinxperlo een informatie- en discussie-avond over klimaatinvloeden in onze gemeente. Om 20.00 is iedereen van harte welkom bij café-restaurant Het Noorden om mee te praten en te denken.

Door toename van CO2 in de atmosfeer warmt het klimaat op en komen weersextremen vaker en heftiger voor. Afgelopen jaar zagen we dit in de vorm van overvloedige regenval in het voorjaar met waterschade in het centrum van Aalten en een hete en droge zomer waardoor sloten en beken droog vielen. We weten dat dit in de toekomst vaker gaat gebeuren en de vraag is hoe we ons het beste erop kunnen voorbereiden. Wat kunnen we bijvoorbeeld doen om regenwater langer vast te houden? Hoe kunnen we hittestress tegengaan?

Ronald van Ark, senior beleidsadviseur bij het Waterschap, vertelt over zijn ervaringen met wateroverlast en droogte in de Achterhoek de laatste jaren. Het Waterschap is verantwoordelijk voor het oppervlaktewaterbeheer en ondervindt dus direct de effecten. Hij vertelt wat er al gedaan is en wat er nog gaat gebeuren.

Lourens Stortelder van de gemeente Aalten komt vertellen of het rioolstelsel is toegerust op extra regenval en welke maatregelen al genomen zijn door de gemeente. Daarna is er ruimte voor discussie om te kijken wat ten eerste de gemeente nog extra kan doen, en ten tweede wat elke burger, boer en bedrijf kan doen om de gevolgen van klimaatopwarming te verzachten.

De avond is in café-restaurant Het Noorden, 22 januari, aanvang 20:00 uur. Toegang en koffie gratis. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld: secretariaat@progressievepartij.nl. Nader info bij Bert Weevers (06 51524011) of Gerrit Stronks (0534-478658).


Korfballers beginnen nieuwe jaar met winst

AALTEN - De korfballers van Aladna/De Issel hebben de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar gewonnen. De competitie werd, na een aantal vrije weekenden in verband met de feestdagen, hervat met een thuiswedstrijd tegen Diderna.

In de beginfase waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd en tot 3-3 ging het gelijk op. Daarna begon Aladna/De Issel beter te spelen en werd er in korte tijd afstand genomen van de tegenstander uit Dieren om met een 7-3 voorsprong de rust in te gaan. In de tweede helft kwam Diderna terug tot 7-5. Omdat Aladna/De Issel daarna op het juiste moment een aantal doelpunten wist te maken was de spanning in de wedstrijd van korte duur. Met vier doelpunten verschil ging de wedstrijd richting het einde. Aladna/De Issel wist in de slotfase nog een aantal keren te scoren en kwam er een eindstand van 13-7 op het scorebord.
Een op het oog simpele overwinning maar de tegenstander was beter dan de uitslag weer geeft. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij Melynas in Eerbeek.