De delegatie van de Dinxperlose Electrocar op het podium om de People-to-People prijs 2018 in ontvangst te nemen. Foto: Frank Vinkenvleugel
De delegatie van de Dinxperlose Electrocar op het podium om de People-to-People prijs 2018 in ontvangst te nemen. Foto: Frank Vinkenvleugel

Dinxperlose Electrocar in de prijzen

DINXPERLO - De Dinxperlose Electrocar heeft de People-to-People prijs 2018 gewonnen. De vrijwilligers kregen de eervolle prijs op vrijdag 18 januari uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst met de zes andere genomineerden in theater 'De Kleine Willem' in Enschede.

De vrijwilligers van de Electrocar hadden zich in het najaar van 2018 aangemeld om voor de prijs in aanmerking te komen omdat het gaat om een mooi, waardevol grensoverschrijdend project, dat een voorbeeldfunctie heeft voor andere grensgebieden. In december bleek dat de Electrocar onder de genomineerden was. Tijdens de vergadering van het Algemeen Bestuur en de nieuwjaarsreceptie van Euregio in Enschede zou de winnaar van de prijs bekend worden gemaakt. De vrijwilligers werden daar op het podium gevraagd waarna burgemeester Stapelkamp hen de prijs uitreikte: een trofee en fraaie bloemen.
Met de Electrocar wordt tegen een relatief geringe investering de grensregio bereikbaar gemaakt voor haar inwoners. De inzet van Nederlandse en Duitse vrijwilligers is prijzenswaardig en verdient navolging in andere delen van de Euregio. De Electrocar brengt mensen letterlijk bijeen en draagt daarmee bij aan het realiseren van één verzorgingsgebied. Juist dat is waarvoor de People-to-People-EUREGIO-prijs in het leven is geroepen.

'Het zijn onze buren en wij kunnen elkaar goed verstaan'

Burgemeester Stapelkamp noemde in zijn speech veel van de grensoverschrijdende activiteiten die zoal in 'Dinxperwick' plaats vinden, van de grenspaaltjes in dorp tot de beste markt van Nederland en alle activiteiten die de inwoners samen doen, over en weer, waaruit blijkt hoe waardevol deze grensoverschrijdende samenwerking is. De Electrocar zou ook wel een Euregiocar genoemd kunnen worden.
Hans Bulsink bedankte namens de Stichting Vrienden van Dr. Jenny de Euregio voor de prijs en sprak het publiek in een volle theaterzaal toe. Hij roemde de vrijwilligers van de Electrocar die met veel geduld en creativiteit, veel mensen zeven dagen per week van deur naar deur brengen, en dat er geen barrières zijn om dit óók in Duitsland te doen: "Het zijn onze buren en wij kunnen elkaar goed verstaan."