Afbeelding

Workshop digitale veiligheid

AALTEN - De Bibliotheek verzorgt in samenwerking met Kruiswerk en iPad4senior de workshops ‘Digitale Veiligheid’ in de Bibliotheek Aalten. Deze worden gegeven op dinsdag 29 januari en 5 februari.

Het is steeds vaker nieuws: werken we eigenlijk wel veilig genoeg met onze slimme telefoons, tablets, pc’s en of laptop. Wie weet wat over ons. Hoe kunnen we voorkomen dat criminele organisaties ons toestel kunnen overnemen en op een onverwacht moment onze bankrekening plunderen. In twee dagdelen leren de deelnemers hun toestel veilig in te stellen en te gebruiken. Welke instellingen zijn nodig om niet gevolgd te kunnen worden, wat te doen met e-mails die onveilig zijn, en hoe is te zien of een email onveilig is. iPad4Senior leert de deelnemers ook graag hoe zij hun wachtwoord kunnen veranderen, als ze het idee hebben dat een ander met hun e-mailadres aan de haal gaat.
Daarnaast wordt behandeld waar accounts (e-mailadresen en wachtwoorden) kunnen worden bewaard zonder dat daar een handvol papiertjes voor nodig is. En als laatste wordt een digitaal testament aangereikt. Daarmee is te voorkomen dat iemand tot in eeuwigheid voortleeft op de social media platformen omdat nabestaanden nergens kunnen vinden welke accounts en wachtwoorden zijn gebruikt.
Deze twee intensieve workshops worden gehouden in de Bibliotheek Aalten, op dinsdag 29 januari en 5 februari van 13.30 tot 15.30 uur. Kosten bedragen 18 euro per workshop. Leden van Kruiswerk en de Bibliotheek krijgen 3 euro korting en betalen 15 euro per workshop. Inschrijven kan in de Bibliotheek of via onderstaande website. Dezelfde workshop wordt ook in de Bibliotheek Varsseveld gehouden, op dinsdag 29 januari en 5 februari om 10.00 uur ’s ochtends.

www.kruiswerk.nl