Tweede prijs voor GIGG tijdens competitie Oost-Nederland van Jong Ondernemen. Jurre Meeuws (links) en Paul Westendorp. Foto: Stijn kuster
Tweede prijs voor GIGG tijdens competitie Oost-Nederland van Jong Ondernemen. Jurre Meeuws (links) en Paul Westendorp. Foto: Stijn kuster

Tijmen, Paul en Jurre ontwikkelen duurzame geschenkartikelen

ARNHEM/DINXPERLO – Drie leerlingen van het Rijn IJssel college in Arnhem behaalden de tweede plek bij competitie van Jong Ondernemen. Bij deze competitie namen de leerlingen –met hun bedrijf GIGG- het op tegen andere jonge ondernemers uit Oost-Nederland. Na de competitie heeft het bedrijf, dat 100 procent ecologische geschenkartikelen verkoopt, al enkele orders binnen gehaald.

"GiGG staat voor Green Inovative Gift Goods. We maken duurzame geschenkartikelen voor de consumenten- en zakelijke markt", aldus medeoprichter Jurre Meeuws. De geschenkartikelen –de pepermuntjes- zitten in een composteerbare verpakking. Het doosje waar de pepermuntjes in zitten, heeft een wikkel van groeipapier. "In dit groeipapier zitten zaden waaruit zomerse bloemen groeien, waaronder Vergeet-mij-nietjes", legt medeoprichter Tijmen Kuster uit.

Tips van de jury
De jonge ondernemers zijn de tips van de vakjury niet vergeten. "We moeten ons idee beter aan de man brengen. We zijn daarom een dag bij de Intratuin in Duiven gaan verkopen, zijn met twee bedrijven in zee gegaan en zijn we bezig met onderhandelingen voor de Huishoudbeurs", aldus Jurre.

Toekomstvisie
De eerste orders zijn inmiddels geplaatst en de eerste fysieke exemplaren verkocht. Maar voor de jonge ondernemers is dit geen reden om rustiger aan te doen. Ze zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuwe lijn geschenkartikelen. "We willen geschenkartikelen op de markt brengen met hartige fruitsnoepjes en Fairtrade geproduceerde chocolade", vertelt Jurre.