Centrumvisie centraal in Politiek Café

DINXPERLO - Moeten eventuele nieuwe supermarkten van Jumbo en Aldi in het kernwinkelgebied van Dinxperlo komen of mogen die ook daarbuiten worden gevestigd? Deze vraag staat centraal bij de centrumvisie voor Dinxperlo, een stedenbouwkundig document dat de komende maanden in opdracht van het gemeentebestuur van Aalten wordt ontwikkeld. In Politiek Café van Dinxper FM zitten komende woensdag partijen met uiteenlopende visies aan tafel.

Bij de ondernemers in het centrum van Dinxperlo wordt verschillend gedacht over de inrichting van het centrum. Ieder heeft daarbij zo zijn of haar eigen argumenten die vaak ook steunen op eigen belang. Dat eigen belangen bij het vormen van een visie meespelen is op zich niet verkeerd. De optelsom van die persoonlijke belangen kan uiteindelijk toch tot een verantwoorde keuze leiden. De centrumvisie zal overigens meer omvattend zijn dan de locatie van de supermarkten Jumbo en Aldi. Toch domineert dit laatste vraagstuk de hele discussie zo bleek ook tijdens een forumdiscussie die afgelopen november door de Progressieve Partij was georganiseerd.

In Politiek Café van komende woensdag spreekt Albert Swinkels met Ted Kok, wethouder ruimtelijke ordening, Alex Walter, fractievoorzitter van Gemeentebelangen, Wilfried Arentz van Jumbo Arentz en mogelijk Bernd Jan Klein Entink, ondernemer in Aalten en Dinxperlo. Ook in dit Politiek Café zal vooral worden stil gestaan bij de voors en tegens van de verschillende alternatieven van de centruminrichting, meer in het bijzonder van de vestiging van de supermarkten. De rol van de gemeente, de belangen van de ondernemers maar ook de belangen van de consument bij een verantwoorde inrichting van het kernwinkelgebied komen daarbij zeker aan de orde.
De opname van Politiek Café vindt plaats in de horecagelegenheid van Old Dutch, Maurits Prinsstraat 28 en is voor iedereen toegankelijk. De opname start komende woensdag om 19.00 uur en duurt tot ca 20.00 uur.

Politiek Café wordt uitgezonden via het internetkanaal van DinxperFM. Ook wordt het gesprek door RTV-Achterhoek op video vastgelegd. Deze video wordt kort na de live-uitzending onder meer op het YouTube-kanaal van DinxperFM gepubliceerd. Zoek hiervoor op YouTube naar 'Dinxper View'. Tijdstip van de uitzending en van de videoplaatsing wordt bekend gemaakt via het facebookaccount en via de website van Dinxperfm.