Anton Stapelkamp, Willemien en Tinus Bakker en Cecile Stapelkamp. Foto: Frank Vinkenvleugel
Anton Stapelkamp, Willemien en Tinus Bakker en Cecile Stapelkamp. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Burgemeester Stapelkamp op bezoek bij diamanten echtpaar

DINXPERLO - "Wederzijds respect en elkaar vrijlaten in hetgeen de ander graag doet". Dat zijn voor het echtpaar Bakker de sleutelwoorden voor een goed huwelijk. Op 23 januari 2019 waren Tinus (83) en Willemien (80) Bakker zestig jaar getrouwd. Reden voor Burgemeester Stapelkamp om bij het echtpaar aan te gaan om ze eens extra in het zonnetje te zetten.

Door Danielle Jolink

In de gezellige woonkamer van de familie is het behaaglijk warm. De koffie staat heerlijk geurend op de tafel. Ingeschonken door de heer des huizes. "Dat is meestal zijn taak"; vertelt Willemien. "Net zoals bijvoorbeeld het doen van de boodschappen" vult Tinus aan. Die overigens direct een leuke anekdote over zijn voornaam weet te vertellen. Heel officieel is zijn roepnaam Theo. Op de basisschool zat er nog een Theo bij hem in de klas. Wanneer de lerares de naam Theo zei, antwoordden beide Theo's steevast hierop. Dit dreef de lerares tot wanhoop en zij besloot hierop om Theo Bakker, Tinus (afgeleid van zijn eerste naam Martinus) te noemen. Dit werd al vrij snel door iedereen in zijn omgeving overgenomen en sindsdien gaat hij als Tinus door het leven. "Iets wat een heleboel mensen in mijn omgeving trouwens niet eens weten", voegt hij er nog aan toe.
Tinus en Willemien groeiden allebei op in Dinxperlo maar doordat Tinus ruim drie jaar ouder is kenden ze elkaar in hun jonge jaren niet echt. Het is op dansles waar ze elkaar voor het eerst echt opmerken. Dat Tinus en Willemien samen op dansles zaten hebben ze onder andere te danken aan de broer van Willemien.

Lees verder op pagina 7