De vlag kan uit voor de nieuwe leergang van het Achterhoek College. Foto: PR
De vlag kan uit voor de nieuwe leergang van het Achterhoek College. Foto: PR

Achterhoek College 12 maart van start

REGIO - Het Achterhoek College is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de Achterhoekse samenleving. In zes colleges wordt inzicht gegeven in alle aspecten van de Achterhoek, zowel in de (cultuur)historie als in de eigenheid van de Achterhoek. Bovendien maakt de deelnemer kennis met een interessant netwerk van mensen.

De uiteenlopende onderwerpen die de colleges belichten zijn: het unieke maar kwetsbare coulisselandschap; het belang van topsport en de rol van voetbalclub De Graafschap hierin; het ontstaan van de moderne Achterhoek in de wederopbouwperiode, de consequenties hiervan voor de bevolking en in de architectuur; de (Achterhoekse) vrouw als spil van het verzet; de grote geschiedenis van het kleine riviertje De Berkel en het beheren van een landgoed.

Om de Achterhoek nog beter te leren kennen, worden de colleges op verschillende interessante locaties gegeven, zoals kasteel De Wildenborch in Vorden, voetbalstadion De Vijverberg en het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten. De colleges vinden plaats op de dinsdagavonden 12 en 26 maart, 9 en 23 april, 7 en 21 mei 2019 van 19.30 tot 21.30 uur.

Voor verdere inhoudelijke info, kijk op www.ecal.nu of bel met 0314-787078. Aanmelden kan tot 1 maart 2019. Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers.


Rocco Ostermann geeft huiskamerconcert weg

Vervolg van pagina 7

Susan Reusen-Neevel wil op de Mont Ventoux geld bijeen fietsen voor onderzoek naar MS, de spierziekte waaraan ook zijzelf lijdt. "Ik hoop dat ik met Rocco een groot aantal donaties binnen kan halen. Voor deze actie geldt dat iedereen die minimaal 10 euro doneert aan 'Missie Susan', kans maakt op een huiskamerconcert van Rocco Ostermann", legt Susan uit. "Daar horen natuurlijk ook alle mensen bij die mij tot nu toe al gesponsord hebben!"

Rocco is flexibel voor het goede doel dat hij gaat steunen. "Ik ben benieuwd of er speciaal voor mij gedoneerd gaat worden en als er dan uiteindelijk iemand is die een huiskamerconcert wint, dan gaat dat in overleg. ( wel een beetje rekening houden met de afstanden zodat ik niet ergens in het buitenland in de woonkamer kom te staan).Ik sta open voor een groot aantal mogelijkheden en beperkt me dus niet tot alleen het 'huiskamerconcert'. Ik kan Johnny Cash komen zingen, verhalen vertellen of een balkonscène doen." Hij grinnikt: "Als ze me dan niet goed genoeg vinden kunnen ze nog een emmer water over mee heen gooien, maar dan moet je wel wat meer doneren, haha." Een winnaar die zelf bepaalde wensen heeft op muziekgebied dan kan dat ook kenbaar maken. "Zolang ik maar geen Gerard Joling hoef te zingen, want die gaat wel erg hoog", lacht Rocco. "Ik zal in ieder geval garant staan voor een 'mooien oavend'."

Eind april wordt bekendgemaakt wie het 'huiskamerconcert' van Rocco Ostermann gewonnen heeft. Doneren kan via de Facebookpagina 'Missie Susan' door op de blauwe knop van 'doneren' te klikken. Je wordt dan doorgeleid naar de actiepagina van 'Missie Susan'. Wie geen Facebook heeft, kan mailen naar missiesusan2019@gmail.com, waarbij men aangeeft dat te willen doneren. Susan stuurt dan een link waarmee men op de actiepagina komt.