Bennie Bruggink bij de zendmast waarvan hij hoopte dat die de bereikbaarheidsproblemen zou oplossen. Foto: Lydia ter Welle
Bennie Bruggink bij de zendmast waarvan hij hoopte dat die de bereikbaarheidsproblemen zou oplossen. Foto: Lydia ter Welle

Heurns Belang inventariseert klachten over bereik

DE HEURNE - In december werd de zendmast voor telecommunicatie aan de de Hoge Heurnseweg in De Heurne in gebruik genomen. Bennie Bruggink, voorzitter van Heurns Belang, hoopte dat dit het einde zou betekenen van de slechte mobiele verbindingen. Nu blijkt echter dat er nog steeds mensen zijn die geen of slecht mobiel bereik hebben. Bennie Bruggink wil alle klachten daarover verzamelen om daarmee naar gemeente en naar de providers te kunnen gaan om aan te dringen op stappen.

Door Lydia ter Welle

De mobiele bereikbaarheid in De Heurne liet veel te wensen over. Zo bleek 112 in levensbedreigende situaties regelmatig niet mobiel te bereiken. Dat was voor Heurns Belang reden om actie te voeren voor plaatsing van een zendmast. Die werd in december in gebruik genomen maar maakte helaas nog geen einde aan alle klachten. Bruggink: "Nu is het zo, dat vooralsnog alleen KPN een extra zender aan de mast heeft gehangen. Andere providers nog niet. Dat je geen mobiel bereik hebt, kan dus ook liggen aan welke provider je hebt, dus bij welke maatschappij - KPN, Telfort, T Mobile, Vodafone, enz. - je abonnement loopt. En het kan liggen aan je telefoon, aan de plek waar je staat, kortom: heel veel factoren spelen een rol."

Bruggink hoort 'in de wandelgangen' heel veel klachten over nog steeds slecht mobiel bereik. "Maar om daadwerkelijk iets te bereiken, moet we feiten hebben. Daarom wil ik de klachten inventariseren. Ik vraag iedereen om het te melden als hij sinds de plaatsing van de mast aan de Hoge Heurnseweg niet of nauwelijks verbetering van het signaal heeft. Naast naam en adres van de klager, wil ik ook graag weten welke provider men heeft. En liefst ook informatie over de locatie en het moment waarop de verbinding slecht was of wegviel."

Meldingen kunnen per e-mail worden gestuurd aan bbruggink@hetnet.nl, op een briefje in de bus worden gedaan bij Bennie Bruggink, Keizerweg 2B in De Heurne, of telefonisch worden doorgegeven aan Bennie op tel. 0620562759 of 0315-653222.