De cast van 'Tante Leen'. Foto: Christel Wildenbeest
De cast van 'Tante Leen'. Foto: Christel Wildenbeest Christel Wildenbeest

'Tante Leen' komt naar Sinderen

SINDEREN - Tante Leen komt naar Sinderen. Deze dame uit de Amsterdamse Jordaan staat volgende maand op het toneel in het Buurtschapshuis, waar toneelgezelschap 't Buurtschap een nieuw toneelstuk opvoert. Drie voorstellingen zijn er: op 15, 16 en 22 maart. De eerste twee zijn nu al bijna uitverkocht.

Na het succesvolle openluchtspel 'Rimpelingen' waar duizenden mensen op afkwamen speelt 't Buurtschap dit voorjaar het volksstuk 'Tante Leen', dat zich afspeelt in de jaren vijftig in Amsterdam. Geschreven door Willy Schwarze-van Putten en bewerkt door Ciska Wynia en Udo Klompenhouwer. Naast volwassen spelers zal ook een aantal kinderen meedoen en eveneens is er een aantal liedjes in verwerkt.
Het stuk speelt zich af in de Jordaan, waar het leven dikwijls heel wat aangenamer is dan in de zogenaamde deftige wijken. Iedereen kent iedereen. Men loopt elkaar niet voorbij, men is met elkaar begaan. Tante Leen is iemand bij wie men graag komt, waar iedereen in en uitloopt, zijn kopje koffie drinkt, zijn praatje maakt en als de nood aan de man is, zijn hart uitstort. Met haar nuchtere kijk op het leven en haar ontwapenende gemoedelijkheid weet zij vele problemen als sneeuw voor de zon te doen verdwijnen, waardoor menigeen, zowel jong als oud, elkaar weer in vernieuwde liefde vindt.
De voorstellingen beginnen om 20 uur. Kaarten kosten voor volwassenen 7,50 euro en voor kinderen 5 euro. Ze zijn te reserveren via onderstaande website, en telefonisch via 0315-617282.

www.tbuurtschap.nl