Na Leanai. Foto: PR
Na Leanai. Foto: PR Foto:

Na Leanai op 't Westendorp

IJZERLO - Op dinsdag 5 maart treedt de Noord-Ierse groep Na Leanai op bij Boerderij 't Westendorp.

Wie thuis is in de hedendaagse Ierse folk, kent zeker The Sands Familie. Deze wereldberoemde folkgroep zorgde er mede voor dat folkmuziek een populair muziekgenre werd. Bandlid Tommy Sands schreef daarnaast prachtige songs voor beroemdheden zoals Joan Baez en The Dubliners en broer Colum Sands treedt in de herfst op in IJzerlo.

Kinderen van de bandleden van The Sands Family kregen het muzikale talent van hun ouders mee en treden sinds 2014 met veel succes op als folkgroep onder de naam Na Leanai (uitgesproken als Na Lah-nee). Met fluiten, violen, gitaren en percussie maken ze mystieke muziek met een betoverende meerstemmige zang, die je kippenvel bezorgt. Naast vrolijke danstunes staan er eigen nummers op hun repertoire.

De band bestaat uit de vrouwen Sorcha (zang, fluit, fluiten, bodhran), Ryanne (zang, fiddle, gitaar), Moya (zang, fiddle) en een man: Fra (zang, gitaar). Ze maken fraaie, meerstemmige folkmuziek en zijn vooral in Ierland razend populair. Na Leanai doet IJzerlo aan op hun korte tournee door Nederland. In juni komen ze speciaal voor de Farm & Country Fair terug naar de Achterhoek.

Dinsdag 5 maart, aanvang 20.00 uur. Boerderij 't Westendorp, IJzerlo. Graag even aanmelden via 0543 466294 of info@countryfair.nl