Vleugel in hal van Slingeland Ziekenhuis

DOETINCHEM - Sinds enkele dagen staat er een vleugel in de hal bij het bezoekersrestaurant van het Slingeland Ziekenhuis. De muziek is bedoeld om de soms spannende uren of saaie wachttijd te veraangenamen voor de patiƫnt en bezoeker. De muziek klinkt als warm welkom en verhoogt de sfeer. Ook veel medewerkers waarderen het dat er af en toe muziek te horen is.

De afgelopen dagen is er al veelvuldig gebruik gemaakt van de vleugel en hebben verschillende patiƫnten, medewerkers en bezoekers hun muzikale talenten laten horen. Gipsmeester Maarten Knikkink is een van hen. Hij zegt: 'Ik vind het leuk om te spelen en merk dat bezoekers dit waarderen. Muziek verbindt mensen. Het is dankbaar en ook ontspannend om even op de vleugel te spelen.'
De Stichting Vrienden hoopt dat de vleugel een muzikale rol zal gaan vervullen in het ziekenhuis. Iedereen die het leuk vindt kan het instrument bespelen. Er staat een bordje bij het zwarte instrument: 'Bespeel deze vleugel met liefde en respect voor het instrument en de mensen om u heen'. Iedereen die redelijk tot goed kan spelen is vrij om plaats te nemen achter de vleugel.
Woensdag 17 april 2019 om 10.00 uur zal de vleugel officieel muzikaal in gebruik worden genomen. Maarten Knikkink zal dan een kort optreden verzorgen.