De welzijnscoaches van Dr. Jenny. Foto: PR
De welzijnscoaches van Dr. Jenny. Foto: PR Foto:

Welzijnscoaches Careaz Dr. Jenny stellen zich voor

DINXPERLO - Mensen wonen steeds langer thuis, in hun eigen vertrouwde omgeving. Soms hebben ze de behoefte om leeftijdsgenoten te ontmoeten of hebben partners tijd voor zichzelf nodig om de zorg voor hun dierbare vol te kunnen houden. Wel willen ze het liefste in de buurt blijven. Geen probleem. De welzijnscoaches van Careaz Dr. Jenny bieden graag een prettige afwisseling in de week.

Samen bedenken en doen de bezoekers van de dagbesteding de activiteiten. Deze worden ondersteund door vijf enthousiaste welzijnscoaches. De activiteiten variƫren van fit in beweging voor senioren, erop uit met de wandelclub tot doe-activiteiten zoals creatief, schilderen tot bakken en workshops zoals bloemschikken. Daarnaast is er de mogelijkheid om gezelschapspellen zoals kaarten, bingo en geheugentraining te spelen.

Samen op pad
Als bezoekers dat wensen, worden er ook excursies aangeboden. Zoals op dinsdag 26 maart, toen enkele bewoners van Careaz en bezoekers van de dagbesteding Keukenspecialist Bribus bezochten, een echt begrip in Dinxperlo. Na een korte presentatie volgde een rondleiding in de fabriek. De groep zag dat er veel geautomatiseerd was. Dit gaf gesprekstof over het verschil tussen vroeger en nu. Een deelnemer mocht ook even een kijkje nemen op het kantoor waar vroeger zijn vrouw werkte. Het was zo veranderd dat hij het niet meer herkende. Een andere bezoeker vond het mooi om te zien waar zijn kinderen en kleinzoon werken. Maar wat het allerfijnste was, werd mooi door een mevrouw verwoord: 'Ik voel me weer betrokken.'

Voordelen dagbesteding
De dag start om 10.00 uur met een kop koffie of thee en tussen de middag wordt er gezamenlijk een warme maaltijd genuttigd. Aan vervoer is ook gedacht. Als het nodig is, worden bezoekers van thuis opgehaald en om 16.00 uur weer thuis gebracht. Dagbesteding in Dinxperlo biedt gezelligheid, ontspanning, sociale contacten en je betrokken voelen; structuur in de dag / week; de partner en/of kinderen tijd voor zichzelf; vervoer indien nodig; de wensen en mogelijkheden staan centraal.

Dagbesteding aanvragen via Wmo
Voor dagbesteding is een beschikking nodig vanuit de gemeente Aalten. Zo wordt de vergoeding geregeld. Bij vragen kan worden gebeld met de welzijnscoaches van Careaz Dr. Jenny: 0315-657506.