Even op de foto met de imposante limousine. Van links af Frans Stoltenborg, Irma Rave, Mientje Koskamp, Henny Giesen en burgemeester Anton Stapelkamp. Foto: Lydia ter Welle
Even op de foto met de imposante limousine. Van links af Frans Stoltenborg, Irma Rave, Mientje Koskamp, Henny Giesen en burgemeester Anton Stapelkamp. Foto: Lydia ter Welle Foto:

'Lintjes' opgehaald in stretch-limo

DINXPERLO/AALTEN - 26 april, de dag dat overal in Nederland de lintjes worden uitgereikt. De gemeente Aalten zette vier decorandi op wel heel bijzondere wijze in de spotlights: burgemeester Stapelkamp ging hen thuis ophalen met een 'stretch limo': een limousine van imposante lengte, wat veel bekijks trok. Aalten/Dinxpers Nieuws mocht meerijden.

Door Lydia ter Welle

Even voor half negen stopt het imposante vervoermiddel in de Landstraat voor het gemeentehuis. We stappen in, om op weg te gaan naar de eerste kandidaat-decorandus. Dat is Irma Rave-te Loo. Op de hoek van de straat worden we opgewacht door haar man en zoon. Zij zijn 'zogenaamd' gewoon naar werk en school gegaan. Burgemeester Stapelkamp belt aan bij de woning van de familie Rave. Irma Rave doet de deur open en roept: "Ik wist 't wel". Ze blijkt al een voorgevoel te hebben gekregen, door een opmerking van een collega. Ze stapt in de limousine, en geeft toe dat het toch wel een verrassing is. "Maar dan denk ik: waarom pikken ze mij er nou uit? Je doet al dat werk voor je club toch zeker samen?", vindt de bescheiden Athos-vrijwilliger. De limousine, met verbazing gadegeslagen door voorbijgangers, gaat op weg naar het volgende 'slachtoffer'. Dat is Frans Stoltenborg, vrijwilliger bij de geloofsgemeenschap Sint Helena. Hij komt samen met zijn echtgenote naar buiten, en is toch wel wat verbaasd als hij de burgemeester en de limousine ziet. "Mijn vrouw zei: daar is de auto", vertelt hij. "Ik zou worden opgehaald om naar het gemeentehuis te gaan, waar iemand van het Roemeniƫ-project een lintje zou krijgen...", niet wetende dat hijzelf onderscheiden zou worden.


Lees verder op pagina 26

Irma Rave-te Loo op weg naar de limousine. Foto: Lydia ter Welle
Echte luxe in de limousine. Foto: Lydia ter Welle
Mientje Koskamp stapte als laatste in. Foto: Lydia ter Welle