Munt

Het zit er weer op. De verjaardag van de Koning hebben we weer gehad. Zelf heeft hij zijn 52ste verjaardag doorgebracht in Amersfoort. Er waren duftig wat belangstellenden die het op hem gemunt hadden. In Dinxpèr hadden we hetzelfde idee. Denkend aan hem, zoals ieder jaar, zie ik een volle VVNF-tent met feestvierende mensen. En al die mensen hebben net daarvoor een gang gemaakt naar de pot met munten. En gekeken of tussen al die munten nog enkele oranje exemplaren tussen zitten. Tenminste, zo ging het bij mij. Er zullen vast meer mensen zijn geweest die in hun muntenverzameling hebben gezocht. En hopelijk gevonden! Tsja, hoe gaat dat? Als je na afloop nog wat munten over hebt gaan die weer in hetzelfde potje. Wachtend op de volgende gelegenheid voor een muntonderzoek. Het is niet te hopen dat de VVNF besluit dat de kleur of de vorm van deze munten zal gaan veranderen. Heel wat kapitaal aan munten zou daarmee verloren gaan.
Het was weer ouderwets druk, met name op de dag zelf. Drie dingen zijn dan in eerste instantie belangrijk: de muntverkoop, de glazendoorgever aan de bar en het toilet. Gewapend met de nodige munten, als betaalmiddel, ga je richting bar. Je hebt het gemunt op de glazendoorgever. Belangrijk iemand vandaag! Wat is het weer druk. Je ziet hem of haar geconcentreerd pokkel'n um de bestellingen uit te voeren en de muntjes in ontvangst te nemen. Je ziet een zwaaiende arm als hij / zij geroutineerd de muntjes in de emmer gooit. D'r zit d'r al duftig wat in. Jaahaa, maar dat is de derde emmer al! Ooooooww…..
Soms moet er worden gekozen tussen deze feesttent of het intiemere feest in de zaal in De Heurne. Een euromunt wordt dan opgegooid: kruis of munt. Het lot beslist dan over de rest van de dag. Wat in principe op hetzelfde neerkomt.
Het gehele programma was weer goed in elkaar gezet. Er zat voor ieder wel wat bij om te bezoeken, zoals altijd. Benieuwd wat er volgende (jubileum-)jaar wordt georganiseerd. Veel dank en hulde aan de mensen van de VVNF die het altijd maar weer klaarspelen om een prachtig programma te presenteren. Uitmuntend!

Hol ow goed!
H. Eurneman