Samen met bedrijven en bewoners centrumvisie opstellen

DINXPERLO – Voor de zomer moet de eerste fase van het opstellen van een centrumvisie voor Dinxperlo afgerond zijn. Wethouder Ted Kok laat dit in een raadsmededeling aan de raad weten. Het opstellen van deze centrumvisie is een van de afspraken uit het door alle partijen gezamenlijk opgestelde raadsprogramma. Later heeft de gemeenteraad bovendien nog besloten de definitieve keuze over de verplaatsing van de Jumbo pas te maken als de centrumvisie is vastgesteld.

Door Bernhard Harfsterkamp

Het opstellen van de visie begint met het delen en ophalen van informatie bij de eigenaren, bewoners, ondernemers en belangengroepen in het centrumgebied van Dinxperlo. De gemeente hanteert hiervoor het gebied waarvoor de reclameheffing van toepassing is. Hiervoor worden onder andere vier inloopbijeenkomsten gehouden. Doel van alle gesprekken is om een gezamenlijke opgave en aanpak voor het centrum vast te stellen. Over deze samen met de gebiedspartijen bepaalde opdracht voor de centrumvisie zal de gemeenteraad daarna een besluit nemen.
In de tweede fase gaat de gemeente daadwerkelijk aan de slag met alle betrokkenen om de visie concreet in te vullen. Het doel is enerzijds het bepalen van hoe het centrum van Dinxperlo er in de toekomst uit moet zien. Anderzijds is het vooral het doel om samen te werken aan een plan van aanpak en het opstellen van een concreet uitvoeringsprogramma.

De inloopbijeenkomsten zijn gepland op maandag 20 mei van 9.30 tot 11.30 uur voor eigenaren en ondernemers in het centrumgebied, op woensdag 22 mei van 19.30 – 21.30 uur voor belangengroepen en op vrijdag 24 mei van 15.00 tot 19.00 uur voor bewoners binnen het projectgebied en bezoekers van de markt. Op zaterdag 1 juni is er tenslotte van 11.00 tot 14.00 een open inloopbijeenkomst voor iedereen die samen wil werken aan de centrumvisie.