het log van de Nationale Inbraakpreventieweken. Foto: PR
het log van de Nationale Inbraakpreventieweken. Foto: PR Foto:

Informatie over inbraakpreventie

AALTEN/DINXPERLO - Tijdens de Nationale Inbraak Preventieweken, in de maand mei, organiseert de Bibliotheek in alle vestigingen een informatiebijeenkomst rondom inbraakpreventie in samenwerking met voormalig politieman Ton Wiggers. Ton is op maandagmiddag 6 mei in de Bibliotheek Dinxperlo en op zaterdagochtend 11 mei in de Bibliotheek Aalten.

Veiligheid is geen vanzelfsprekendheid. Vooral ouderen zijn een makkelijke prooi voor criminelen. Gelukkig is er ook veel te voorkomen door maatregelen te nemen. Hiermee kan inbraak worden tegengegaan en kunnen woningbranden worden voorkomen. Hoe u dat kunt doen hoort u tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten van Ton Wiggers. Ton is een voormalig politieman en adviseur Zo Veilig & Securitas Oost-Gelderland. In de eerste weken van mei bezoekt hij alle vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort, hij geeft informatie over hoe u de veiligheid in en om huis kunt verbeteren, u krijgt de kans om vragen te stellen én u kunt indien gewenst een afspraak maken voor een later tijdstip.
Er wordt er gemiddeld 220 keer per dag ingebroken en vindt er één keer per week een fatale woningbrand plaats. Dit kan overal in Nederland gebeuren. Het maakt dan niet zoveel uit waar iemand woont.
Een brand, woninginbraak of 'slechts' het afkijken van een pincode kan echter grote gevolgen hebben. Hoog tijd volgens Ton Wiggers om maatregelen te nemen. Dit kan onder andere met elektronische beveiligingen tegen inbraak en brand of preventiemaatregelen in winkels of bij pinautomaten. Tijdens zijn anderhalf uur durende voorlichtingsbijeenkomsten in de Bibliotheek Achterhoekse Poort komen de diverse maatregelen uitgebreid aan bod. Ook worden de gevolgen van inbraak, diefstallen en branden besproken en is er de gelegenheid tot het stellen van vragen.
Ton is op 6 mei in de Bibliotheek Dinxperlo van 14.00 tot 15.30 uur, op zaterdag 11 mei in de Bibliotheek Aalten van 10.30 tot 12.00 uur. Deelname is gratis, inschrijven is gewenst en mogelijk op www.achterhoeksepoort.nl of in de Bibliotheek.