De DIOS-Beachcommssie in vergadering bijeen. Foto: Frank Vinkenvleugel
De DIOS-Beachcommssie in vergadering bijeen. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Aanmelding voor Dinxpers
beachtoernooi van start

DINXPERLO – De commissie die het beachtoernooi in Dinxperlo voorbereid, is al weer druk doende met de zesentwintigste editie van het toernooi, die plaatsvindt van donderdag 11 tot en met zondag 14 juli op het Prins Clausplein in hartje Dinxperlo. Rolienke ten Pas, Koos Nederlof en Hans Veerbeek vertellen over de vorderingen. De donderdagavond begint het beach-event met de beach-scoop, in samenwerking met Filmhus Dinxperlo, de sportwedstrijden beginnen op vrijdag 12 juli. Nieuw element is – naast voetvolley, beachvolley en beachtennis - het beachsoccer.

Door Lydia ter Welle

"Klopt", zegt Koos Nederlof, "het evenement is compacter. Dat is een bewuste keuze. We kunnen nu de deelnemende teams precies vertellen wanneer ze aan bod zijn. Ze hoeven niet meer twee keer op komen draven. Dat was voor sommige teams een probleem, zo is ons gebleken." Omdat er dit jaar meer ruimte is op het plein, kunnen er meer velden worden gelegd, waardoor er meer wedstrijden tegelijk kunnen worden afgewerkt en het wedstrijdschema compacter kan worden. De lengte van dat speelschema is natuurlijk ook afhankelijk van het aantal inschrijvingen voor het toernooi.

Sponsors
Maar voordat de 26ste editie van het Dinxperse Beachtoernooi van start gaat, wordt het Prins Clausplein eerst met grote medewerking van loonbedrijf Westerveld uit Breedenbroek en Kieswerk Breels uit Suderwick omgetoverd tot een groot zandstrand. "Daarvoor is zo'n 500 m3 zand nodig", zegt Hans Veerbeek. "En na afloop van het toernooi zorgen die bedrijven ook weer voor het afvoeren. We zijn heel blij met hun medewerking." Ook erg verguld is de organisatiecommissie met de steun van hoofdsponsor van het toernooi, Jumbo Arentz. En ook de samenwerking met de uitbater van De Vorst, Ricardo Rath, die de horecavoorziening voor zijn rekening neemt, wordt als zeer positief ervaren.

'Beach-scoop'
Op donderdagavond om 22.00 uur begint het beachevent met de beach-scoop, de strandvariant van een buitenbioscoop, met een leuke film. "De mensen van Filmhus Dinxperlo hebben er verstand van en zorgen dat we een door iedereen gewaardeerde film kunnen kijken. Dat is echt heel erg leuk, vooral als het weer net zo mooi is als vorig jaar. Iedereen brengt zijn eigen stoeltje of dekentje mee en kan in een relaxte sfeer de film bekijken. Drankje erbij, hapje er bij. Gezelligheid troef!", zegt Rolienke enthousiast.

Op vrijdag, zaterdag en zondag is het 'strand' dan voor de sporters, die natuurlijk hopen op veel toeschouwers om hen aan te moedigen. De vrijdagavond is gereserveerd voor voetvolley en beachtennis, de zaterdag is de dag van het beachvolleybal en op zondag komt het nieuwe onderdeel beachsoccer aan bod. Beachsoccer is een in populariteit snel opkomende beachvoetbalvariant. Op een strand, een beachveld, van 35 bij 26 meter met twee doeltjes spelen de teams vijf tegen vijf. "Dat moet op zondag een mooi spektakel opleveren. We streven er naar dat we het toernooi afsluiten op zondag met een strijd waarbij de vier clubs: Ajax B, sv Dinxperlo, DZSV en GSV Suderwick, strijden om de titel in het kampioenschap beachsoccer van Dinxperlo, gevolgd door een gezellige barbecue", aldus Nederlof. Aanmelden voor het toernooi kan via toernooi.nl.