Zoals bestuurslid Jan van der Horst opmerkte: 'de start van DIOS gingals een raket!', dus kregen alle bezoekers van de instuif op woensdag een DIOS-bidon, en een 'raketijsje'. Foto:  Frank Vinkenvleugel
Zoals bestuurslid Jan van der Horst opmerkte: 'de start van DIOS gingals een raket!', dus kregen alle bezoekers van de instuif op woensdag een DIOS-bidon, en een 'raketijsje'. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Imposante start omnivereniging DIOS

DINXPERLO - Afgelopen week is de omnivereniging DIOS officieel van start gegaan. Het nieuwe bestuur had zich sterk gemaakt voor een uiterst mooi programma om deze eerste DIOS-aangelegenheid te laten slagen.

Op woensdag begon het met een leuke en laagdrempelige jeugdinstuif, waar kinderen van de basisschool kennis konden maken met de vier takken van sport van de omnivereniging: gymnastiek, badminton, dynamic tennis en volleybal. Een grote groep kinderen in de basisschoolleeftijd maakte van deze mogelijkheid gebruik en ging met veel enthousiasme en een mooie DIOS-bidon weer naar huis. Het leverde de vereniging in ieder geval de nodige potentiële jeugdleden op bij verschillende sporten.

Vrijdagavond werd er groots uitgepakt. Maar liefst twee Nederlandse olympiërs werden naar Dinxperlo gehaald. Nadat burgemeester Stapelkamp en wethouder Hans te Lindert na hun speeches de openingshandeling verrichtten, werden de nieuwe shirts en de website www.diosdinxperlo.nl getoond.
Daarna was er al ruimte voor regerende Olympisch kampioen op de evenwichtsbalk, Sanne Wevers, om het publiek, en met name de jeugd, met haar verhaal te inspireren. Dat lukte volledig. Wandelend op de balk vertelde ze haar Olympische verhaal, waarin voor de ambitieuze sporter veel mooie aandachtspunten zaten. Kippenvel-momenten waren er toen Sanne haar gouden oefening toonde en de hele tribune in Dinxperlo ovationeel reageerde na de afsprong. Maar ook toon Sanne de balk-oefening van een aantal jonge DIOS talenten met commentaar begeleidde. Voor deze vier meiden zal dat onvergetelijk zijn.


Lees verder op pag. 3, 31 en 33