Keramiek van Truus Servaas. Foto: PR
Keramiek van Truus Servaas. Foto: PR Foto: Foto:

Keramiek van Truus Servaas in Kerkje de Rietstap

Keramiek van Truus Servaas in Kerkje de Rietstap

DINXPERLO - In Kerkje de Rietstap is in de maand juni een expositie te zien van keramiek van Truus Servaas. het kerkje is met Pinksteren op maandagmiddag en verder elke zondagmiddag in juni van 14.00 tot 17.00 uur of op afspraak geopend. Het kerkje is te vinden aan de Meniststraat 14a in Dinxperlo.

Truus Servaas (1947) woont in de buurtschap Ratum bij Winterswijk. Nadat zij is begonnen met kleidraaien, heeft zij zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een gedreven en succesvol keramiste die met liefde en passie uit een klomp klei de mooiste vormen en creaties weet te kneden. Ze maakt momenteel voornamelijk figuratief werk.
Door het volgens van masterclasses en workshops heeft zij zich diverse zeer uitlopende stijlen en technieken eigen gemaakt, die dan ook in haar werk tot uitdrukking komen.

In haar atelier aan huis geeft zij voor belangstellende ook workshops en ontwerpt en maakt zij projecten in samenwerking met een opdrachtgever. Op de diverse jaarlijkse exposities en kunstmarkten in Nederland en Duitsland is zij ook aanwezig.