Voorzitter van het dagelijks bestuur van Laborijn en wethouder van Doetinchem Jorik Huizinga, hier tijdens een raadsvergadering Foto: archief
Voorzitter van het dagelijks bestuur van Laborijn en wethouder van Doetinchem Jorik Huizinga, hier tijdens een raadsvergadering Foto: archief Foto:

Laborijn komt met verbeteracties

Vervolg van de voorpagina

AALTEN/DOETINCHEM/OUDE IJSSELSTREEK - Met een reeks van acties gaat Laborijn de dienstverlening verbeteren. De menselijke maat moet terug bij de sociale dienst van de gemeenten Doetinchem, Aalten en Oude IJsselstreek. De cliënt moet zich respectvol benaderd voelen.

Er wordt nagedacht over nog meer acties voor de langere termijn, maar voor het bestuur was het belangrijk dat de dienstverlening van Laborijn per direct verbetert en dat cliënten dat ook direct merken. Bestuurslid Joop Wikkerink, wethouder in Aalten: "We willen dat wie vandaag contact heeft, ervaart dat er geluisterd wordt.''
Er is nog geen duidelijkheid over de toekomst van directeur Betty Talstra die met 'buitengewoon verlof' is gestuurd. Huizinga laat weten dat er gesprekken lopen, maar kan er niets over zeggen. Jan-Henk Janssen heeft als waarnemend directeur de dagelijkse leiding over Laborijn.