Vrouwen

Wat is een man zonder vrouw? En wat is een vrouw zonder man? Hoeveel liedjes zijn over dit onderwerp geschreven? Talloze! En dan gaat het in eerste instantie over het allerbelangrijkste: de liefde. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer de nadruk gelegd in het zakelijke leven dat vrouwen veel meer belangrijke posities moeten innemen. En in de politiek! Vlak me dat ook niet uit. Ook in deze kollumns is eerder een warm pleidooi gehouden dat de vrouwluu zich meer zouden moeten laten horen. Op nationaal, provinciaal en plaatselijk niveau. En op dat plaatselijke niveau wordt nu ook door onze burgervader gewezen. Hadden we in 2004 / 2005 maar veel meer dames in onze gemeentelijke politiek gehad. Dan hadden we nu in Dinxpèr veel minder zere punten geteld. Vergelijk het met mannen- en vrouwenvoetbal: de kearls spelen veel meer op de man, zijn geniepiger, egoïstischer, spelen veel meer toneel, rekken veel meer tijd, spelen stervende zwanen en krijgen veel meer geld. Vrouwluu voetballen opener, eerlijker, wenden geen blessures voor die er niet zijn en maken geen theater. Bij vrouwen geen barstende mestsilo's, tijgermuggen en mestsilo's die verkeerd geplaatst zijn. Geen teken, rupsen, vliegen, muggen of wat dan ook. Ook de nieuwste bedreiging van mier 'draaigatje' kunnen we anders opvatten.
Dat er meer dames in de 0543-politiek moeten kun je ook uitleggen als dat de heren er maar een potje van maken. Jaahaa…. je zal maar dat mannelijk raadslid zijn die dit artikel leest in de krant. Je denkt dan direct, euhm…. wat is er mis met mijn optreden, heb ik iets verkeerd gedaan? Is men niet meer tevreden over mij? Grijpt de eerste burger niet te hoog met de kreet 'kennen en gekend worden'? Vijftien jaar geleden deed men alsof men elkaar kende. Naderhand moesten we de gevolgen hiervan ondervinden. Het stormde toen! Ook deze constateringen werden onlangs door hem gedaan, werden aan de orde gesteld en vervolgens…… ? Voor ons is het niet verkeerd dat hij een andere wind wil laten waaien in deze contreien. Maar van dat briesje heb ik nog niks gemerkt.
En dat deze kollumn aan de kant moest voor zijn column is tot daar aan toe. Dat mag van mij. Knipoog! Maar dan moet hij nu wel daden tonen en het niet bij woorden laten. Hopelijk helpen zijn vrouwen hem daar mee!

Hol ow goed!
H. Eurneman