Gemarmerde servettendoos. Foto: Janrein van Oostrum
Gemarmerde servettendoos. Foto: Janrein van Oostrum

Expositie in Galerie 21

BREEDENBROEK - Van 3 tot en met 25 augustus exposeren Annie Griep en haar cursisten in Galerie 21 hun schilderijen, Rieky Hendriks haar keramiek en Janrein van Oostrum objecten van papier.

De schilderijen van Annie Griep en haar cursisten zijn gemaakt naar aanleiding van een reis die Annie gemaakt heeft naar Paaseiland en Chili.
Als meisje tekende Rieky Hendriks al graag maar zoals zovelen mocht ze daar niet haar beroep van maken. Na jaren in de gezondheidszorg gewerkt te hebben volgde ze de vwo-opleiding kunstgeschiedenis en tekenen en werd ze lid van een beeldhouwgroep in Zevenaar. Daar vond ze wat ze wilde. Beelden maken.
Sinds de jaren tachtig maakt Janrein van Oostrum gemarmerd papier. De patronen maakt hij met behulp van stokjes en kammen of door het spatten van grotere en kleinere druppels inkt op een vloeistof die zich vervolgens uitspreiden. Dat wordt overgebracht op papier of op stof. De Koninklijke Bibliotheek in Den Haag heeft meer dan 30 van zijn werken in de historische papierverzameling opgenomen. Zijn techniek met drukinkt wordt als vernieuwend beschouwd.

Galerie 21 aan de Terborgseweg 21 in Breedenbroek is open op zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur.


www.galerie-21.nl

Keramiek
schilderij