Verkeersopfriscursus voor senioren

DINXPERLO – Dat het verkeer door de laatste jaren heen veranderd is, is een feit. Zeker mensen van vijftig jaar en ouder kan dit niet zijn ontgaan. Daarom bevelen diverse organisaties, zoals de BOVAG en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een gratis opfriscursus aan: een cursus waar aandacht wordt gegeven aan alles dat nieuw en veranderd is in het verkeer.

De Rijvaardigheidsrit 50-Plus vindt plaats op donderdag 10 oktober bij Sportcafé de Peppel in Dinxperlo, Europastraat 2 in Dinxperlo, tussen 8.30 en 12.15 uur. Er kunnen maximaal dertig mensen participeren aan de cursus. Naarmate je ouder wordt gaan lichaamsfuncties, reactievermogen en de concentratie ongemerkt achteruit. Dit is iets waar niet iedereen rekening mee houdt. Vandaar de opfriscursus 'Rijvaardigheidsrit 50-plus'. Wat de cursus in gaat houden? Voorlichting over de nieuwe verkeersregels, een oog-test, het testen van de reactiesnelheid en een rit door de omgeving in de eigen auto met een nabespreking aan het eind. De gratis opfriscursus is geen rijexamen en brengt het rijbewijs niet in gevaar.
Voor meer informatie en aanmelding: secretaris E. ten Broeke, info@eddytenbroeke.nl. Na opgave volgt verdere informatie.