Hans Eppink en Hilly Grootnibbelink hangen de poster op ten teken van de start van het seizoen. Foto: Frank Vinkenvleugel
Hans Eppink en Hilly Grootnibbelink hangen de poster op ten teken van de start van het seizoen. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

27ste seizoen 'Klein Theater Dinxperlo'

Laatste keer 'Enge Buren'

DINXPERLO - het 27ste seizoen van 'klein Theater Dinxperlo' gaat eind september van start en de werkgroep van het' Klein Theater Dinxperlo' heeft kosten nog moeite gespaard om liefhebbers van theater te trakteren op een aantal voorstellingen waar je 'U' tegen zegt.

Hilly Grootnibbelink en Hans Eppink spreken namens de werkgroep en zijn van mening dat ze wederom hun best gedaan hebben om genoeg variatie aan te bieden met voor ieder wat wils.
Eppink: "We zijn wel niet zo groot als een aantal andere theaters maar wat de programmering betreft doen we het lang niet slecht. We hoeven wat voorstellingen betreft niet eens veel voor anderen onder te doen. We hebben een zaalcapaciteit van 275 plaatsen, en we zouden eigenlijk graag volle zalen trekken. We hebben een vaste schare met trouwe fans, maar het zou hartstikke leuk zijn om ook al die anderen eens over de streep te helpen en naar ons theater te komen." Er is veel te doen op het gebied van uitgaan en vertier, maar er zijn nog steeds mensen die nog nooit het theater hebben bezocht. Gemiste kans volgens Grootnibbelink: "Er is inderdaad veel te doen en de ervaring leert dat mensen vaak tot op het laatste moment wachten of ze wel of niet ergens naar toe willen gaan. We bieden ieder jaar passe-partout aan, en dat geeft als voordeel dat je één voorstelling gratis kunt bezoeken. Theaterprogramma's zijn een leuk uitje, je moet het gewoon doen!"

Eppink: "We zien regelmatig dat mensen die onze programma's in het Kulturhus bezocht hebben de smaak te pakken krijgen ,Ze gaan dan naderhand de grotere theaters opzoeken. Dat is enerzijds natuurlijk mooi dat ze het Klein Theater Dinxperlo als opstap gebruiken, maar aan de andere kant jammer dat we dan een aantal gasten missen. We willen ze het liefst bij ons in het Kulturhus ontvangen. Waarom? Natuurlijk voor de mooie voorstellingen maar ook voor de gezelligheid achteraf en het kennismaken met mensen en elkaar ontmoeten in een ongedwongen sfeer. Na afloop kan het erg gezellig zijn aan de bar in het Kulturhus. Onder het genot van een drankje nog even nagenieten en na kletsen."

Dat het 'Klein Theater Dinxperlo' een podium is dat graag bezocht wordt blijkt wel uit de opmerkingen in het gastenboek en die liegen er niet om. Daar staan werkelijk de bekendere namen uit de theaterwereld in en een groot deel van hun, vraagt zelfs of ze naar ons gastvrije Dinxperlo terug mogen komen. Hilly: "Een aantal van hun zijn we zelfs als vrienden gaan zien en ze rekenen al op een etentje met ons samen. Het is toch mooi dat ze ons benaderen met de vraag of ze hun 'Try-out' bij ons mogen doen?".

Op 28 september start Klein Theater Dinxperlo het seizoen met een 'blind date'. Dat is een speciale actie waar alle Theaters in de Oost Achterhoek aan meedoen. "Voor slechts 10 euro, kun je het theaterseizoen inluiden. Je weet alleen niet welke voorstelling je voorgeschoteld krijgt, dat laten we nog even in het midden."
Op 26 oktober is het de beurt aan Kasper van Kooten die na vier jaar weer op het podium staat met een 'stand-up-show' genaamd 'Speeltijd'. In speeltijd neigt Van Kooten naar stand-up comedy: Een barkruk, een microfoon, een man en zijn waarheid. Hij deelt de kijk op zichzelf, zijn omgeving en de wereld. Gevoelige onderwerpen worden hierbij niet geschuwd naast zijn zelfspot en humor. Hij maakte tot nu negen theaterprogramma's onder zijn eigen naam. Drie van zijn programma's werden genomineerd voor belangrijke cabaretprijzen. Zijn stijl als cabaretier is specifiek, een sterke verteller die romantische kronkels koppelt aan rake en actuele imitaties en een bijna onbegrensde muzikaliteit.
23 november vertolken Joost Batman & Niels van der Gulik 'The Sound of Silence in The Story of Simon & Garfunkel. In hun repertoire nemen ze het publiek moeiteloos mee naar New York waar dit succesvolle duo ooit begon. Met behulp van prachtige muziek, verhalen en anekdotes uit de roerige jaren '60 en '70, vertellen Joost en Niels op boeiende en droogkomische wijze over Simon & Garfunkels weg naar succes, maar ook over de botsingen tussen de twee mannen en hun professionele scheiding. En het legendarische reünieconcert in Central Park in 1981.Sound of Silence is niet alleen een feelgoodconcert, maar het werpt ook een nieuw licht op tijdloze hits als bijvoorbeeld The Boxer, Mrs. Robinson, The Sound of Silence en Bridge over Troubled Water.

Op verzoek van zowel de gasten als Kemperink zelf staat op 18 januari Thijs Kemperink weer op de planken en dit keer met zijn try-out 'Eerlijk duurt het kortst'. Wat kan je verwachten van Thijs Kemperink? Een Bourgondische Tukker, een optimist en gek op gezelligheid. Het afbranden van de medemens laat hij met liefde aan een ander over. Hij houdt zichzelf graag een spiegel voor waarin meer mensen zichzelf herkennen. Mooie verhalen, ontroerende anekdotes maar vooral ook veel grappen, want lachen is simpelweg heel gezond.

So long Cohen op 15 februari is een ontdekkingsreis naar ieders inspiratie naar de diepe ziel van Cohen. Bas Steman zoekt naar antwoorden waarom Cohen zo belangrijk voor hem is na een mislukte wielerprofcarrière, Ernest Beuving laat imitaties/persiflages van karikaturale tafelgastheren aanschuiven om mee te zoeken en Marlies Claassen en Ariane Greep zingen mee en vertolken een aantal Cohen-nummers. Ze worden begeleid door gitarist Tom Klein. Kortom een heerlijke avond Cohenmuziek, met poëzie, humor en ontroering.

Een laatste kans om 'Enge Buren' te kunnen zien optreden krijg je in Dinxperlo op 14 maart. Ze zijn officieel met hun theaterprogramma gestart in Klein Theater Dinxperlo en nu na tig optredens, shows, acts, benefietoptredens, persiflages, en een 'hoop ander niet nader te omschrijven onzin', zoals ze het zelf noemen, is het mooi geweest. Het is hun laatste theaterseizoen en daarna is het voorgoed 'Basta", tevens ook de naam van hun theaterprogramma. Een afscheidstournee vol anekdotes, onthullingen en verhalen over 25 jaar succesvol toeren langs theaters, en diverse podia op festivals en feesten.

Zondagmiddag 29 maart wordt een speciale middag. Op 29 maart 1945 is Dinxperlo exact 75 jaar geleden bevrijd. Speciaal voor deze gebeurtenis komt Maarten Peters naar Dinxperlo met zijn voorstelling 'Bevroren Tranen 2'.Het is een vervolg op zijn indrukwekkende voorstelling 5 jaar geleden in Dinxperlo (70 jaar bevrijding). Maarten Peters zingt en schrijft al sinds 1999 elk jaar een nieuw lied voor de grote 4 mei Herdenking. Zijn liederen heeft hij verzameld onder de titel 'Bevroren Tranen". Hij vertelt en zingt in deze voorstelling over zijn ontmoetingen met geweldige mensen en gebeurtenissen uit het verleden en heden die hem inspireerden tot het schrijven van dit bijzondere repertoire dat troost en hoop geeft voor jong en oud. Het decor vertelt de verhalen in beeld met beelddocumentjes en korte filmpjes. De voorstelling is speciaal op Dinxperlo gericht.

Meer info over alle voorstellingen en prijzen is te vinden op de site van www.kleintheaterdinxperlo.nl. Ook toegangskaarten voor de diverse voorstellingen zijn via de site verkrijgbaar of bij het VVV kantoor.