Samen dansen geeft plezier, én bewegen is goed voor iedereen. Foto: PR
Samen dansen geeft plezier, én bewegen is goed voor iedereen. Foto: PR

Samen Dansen bij Careaz Dr. Jenny

DINXPERLO - Rondom Wereld Alzheimer Dag, 21 september, besteedt Careaz extra aandacht aan dementie. Het thema is deze keer Samen Bewegen.

Bewegen is belangrijk voor de kwaliteit van leven voor iedereen met én zonder dementie. Het is goed voor de gezondheid en zorgt ervoor dat mensen minder snel hulp nodig hebben bij de dagelijkse activiteiten. Bewegen geeft veel mensen bovendien een goed gevoel. Zeker als dit ook nog eens op herkenbare muziek gebeurt. Careaz Dr. Jenny houdt daarom op donderdagochtend 19 september de gratis workshop Samen Dansen. Gezellig en gezond! Belangstellenden kunnen zich ook laten informeren over verschillende andere vormen van bewegen bij dementie.

Audrey Veldkamp van Dansstudio Vieberink laat de deelnemers deze ochtend van 10.00 tot 10.45 uur de kracht van dansen ervaren. Men gebruikt de fijne en grove motoriek en maakt plezier
met elkaar. Of de deelnemer goed ter been of minder mobiel is, maakt niet uit. Iedereen kan meedoen, want er kan ook zittend gedanst worden. Iedereen is van harte welkom.

Careaz wil de best mogelijke zorg geven aan mensen met dementie en deelt graag haar kennis en ervaring met anderen om zo samen die zorg te delen. Men kan ontdekken wat er gedaan wordt voor mensen met verschillende stadia van dementie op het gebied van bewegen. Te zien zijn onder andere hulpmiddelen, de bezoeker leert over bewegen in de dagelijkse dingen en dat eten ook bewegen kan zijn.

Het hele jaar door bewegen
Wie de 19de niet mee kan dansen of wieliever iets anders doet, kan het hele jaar door terecht bij allerlei beweegactiviteiten bij Careaz Dr. Jenny. Op de website bij Ontmoeten en Activiteiten vindt men het activiteitenoverzicht van Dinxperlo.

Praktische informatie
Samen Dansen is donderdag 19 september van 10.00 tot 10.45 uur. Er zijn informatiestands te bezoeken van 09.30 tot 11.30 uur, bij Careaz Dr. Jenny, Veensgracht 1 in Dinxperlo. Aanmelden is niet nodig. De entree is gratis, maar vol is vol.
Mensen die vervoer nodig hebben kunnen denken aan de Electrocar; de Dinxperse Electrocar rijdt zeven dagen per week van 09.00 tot 19.00 uur. De chauffeur brengt mensen binnen een straal van 6 kilometer rondom Dinxperlo van deur naar deur. Reserveren kan tussen 9.00 en 19.00 uur via de chauffeur op tel. 06 - 10 45 78 04. Reserveer op tijd, want meer mensen maken gebruik van de Electrocar.

Careaz is een Oost-Achterhoekse zorgorganisatie. Afhankelijk van de wensen van de klant wordt optimale zorg- en dienstverlening op maat geboden, thuis of dichtbij huis. Vanuit Careaz Thuiszorg staan kleinschalige teams met deskundige medewerkers dag en nacht klaar met persoonlijke verzorging en verpleging. De woonzorgcentra Careaz Antoniushove in Lichtenvoorde, Careaz Dr. Jenny in Dinxperlo en Careaz J.W. Andriessen in Borculo bieden verschillende vormen van wonen zoals zelfstandig wonen in een eigen appartement met zorg en ondersteuning daar waar nodig, maar ook kleinschalig wonen in een verpleegunit met behandeling. Verder zijn er appartementen voor mensen die tijdelijk zorg nodig hebben. Voor nog thuiswonende mensen zijn er dagzorg en diverse diensten zoals personenalarmering en men kan komen eten. Careaz biedt daarnaast diverse mogelijkheden voor ontmoeten en activiteiten.


www.careaz.nl