-
- -

Rocco Ostermann verzorgt preek van de leek in Doetinchem

DOETINCHEM - De Preek van de Leek in de Doetinchemse Catharinakerk wordt op 29 september verzorgd door Rocco Ostermann, muzikant en schrijver. Hij is in de Achterhoek een bekende verschijning en heeft ook landelijk een flinke schare fans. Ostermann is de frontman van Donnerwetter, Magic Fish en The Bruurkes en als gitarist actief in Shaking Godspeed.

Als zanger/tekstschrijver heeft hij o.a. affiniteit met Johnny Cash: zoals Cash de songs van anderen tot zeer persoonlijke hoogtepunten zong, zo brengt Rocco Ostermann de versies van ‘the man in black’ naar een andere dimensie. Ook schreef hij het boek De buitenstaander, waarvan een recensent vond: “Een boek vol door verbazing gedreven verhalen.”
Met zijn muzikale partner Wout Kemkens bezoekt hij momenteel, als het project 'De Niemanders', diverse gevangenissen om er verhalen op te halen en om samen met de gedetineerden muziek te maken en te schrijven.
Ostermann ziet het als een uitdaging om een preek voor te bereiden. Het geloof van zijn jeugd heeft hem aan het wankelen gebracht en vooral twijfel en onrust gezaaid. Hij herkent zich in de bijbelse figuren Thomas en Jona.
De Preek van de Leek op zondag 29 september begint om 16 uur. Gastheer is ds. Henk Makkinga en Elske te Lindert verleent muzikale medewerking. De toegang is vrij. Na afloop is er gelegenheid om na te praten bij een drankje. De collecte bij de uitgang is ter bestrijding van de onkosten en voor een door Rocco te bepalen doel.
De Protestantse Gemeente Doetinchem startte drie jaar geleden met het project ’Preek van de Leek’. Meer of minder bekende mensen in de regio van buiten de kerk worden daarvoor uitgenodigd. Vanuit hun persoonlijke bevlogenheid en maatschappelijke betrokkenheid houden zij een preek/lezing, waarin ze in gesprek gaan met een door hem of haar uitgekozen bijbelverhaal. Dat levert boeiende middagen op, waarin mensen van binnen en buiten de kerk elkaar ontmoeten.


www.pg-doetinchem.nl