IKC De Bosmark en Schaersvoorde breiden
samenwerking uit

Groep 8 en brugklas krijgen samen rekenen en wiskundeles

DINXPERLO - IKC De Bosmark en Schaersvoorde in Dinxperlo breiden hun samenwerking uit en gaan samen reken- en wiskundelessen verzorgen in het nieuwe schooljaar 2019/2020. De scholen hebben hiertoe besloten nu blijkt dat de leerlingen en leraren zeer te spreken zijn om over de schoolgrenzen heen van en met elkaar te leren.

Leerlingen van groep 8 die toe zijn aan extra uitdaging kunnen nu al wiskundelessen volgen op Schaersvoorde. Brugklassers op Schaersvoorde krijgen, als dit nodig is, nog extra rekenondersteuning van de leerkracht van groep 8. Ook leerlingen van de Sint Liborius en de OBS De Wegwijzer doen inmiddels mee aan de extra wiskundelessen op Schaersvoorde.

In het nieuwe schooljaar krijgen leerlingen van groep 8 van de Bosmark en van de eerste klas van Schaersvoorde samen rekenen/wiskunde op hetzelfde uur in de week. Twee leerkrachten van groep 8 en twee wiskundedocenten gaan dan samenwerken. De leerlingen kunnen nog meer op hun eigen niveau leren als elk van de vier leraren een groep op niveau begeleidt.

Naast rekenen en wiskundelessen werken De Bosmark en Schaersvoorde samen aan projecten, waarbij de leerlingen belangrijke vaardigheden leren, zoals onderzoeken, ontwerpen, ondernemen en samenwerken. Bij het laatste project 'Onderzoekend leren met techniek' voerden leerlingen opdrachten uit voor bedrijven in de regio.

Het project O-16 Onderwijs in Dinxperlo startte anderhalf jaar geleden. Henk Hiddink, de scheidende locatieleider van Schaersvoorde Dinxperlo, is zeer tevreden hoe de samenwerking verloopt: "We zijn op de goede weg en zetten nu volgende stappen om de leerlingen nog beter op maat te kunnen bedienen. De docenten willen het. Van de overheid krijgen we ook de ruimte, al moet er achter de schermen heel wat obstakels genomen worden."

Jan van der Horst, directeur IKC De Bosmark, is het daar van harte mee eens: "Onze ambitie is om te komen tot één doorlopende ontwikkeling van een baby van 0 tot een puber van 15 jaar. Dat betekent dat er voor de kinderen geen verrassingen zijn en dat ze zich op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen. We zijn ervan overtuigd dat de kinderen dan met meer plezier en sneller leren, zich beter ontwikkelen en ook beter voorbereid zijn op hun toekomst."