Een repetitie van St. Antonius. Foto: PR
Een repetitie van St. Antonius. Foto: PR

Bijzonder concert Harmonie St. Antonius

Bijzonder concert Harmonie St. Antonius

BREEDENBROEK - 'We’ll meet again'. Dit is de titel van het concert dat Harmonie St. Antonius uit Breedenbroek zal geven waarbij het orkest wordt aangevuld met twintig oud-leden. De passie voor muziek brengt hen weer samen tijdens een bijzonder concert met veel herkenbare muziek. Tevens zal dirigent Bart van den Goorberg tijdens dit concert afzwaaien als dirigent van St. Antonius. Na twintig jaar stopt hij als dirigent van het orkest. Het concert zal plaatsvinden op zaterdagavond 2 november in de kerk in Breedenbroek en begint om 20.00 uur.

Twee jaar geleden is het idee ontstaan om een concert te geven met oud-leden. Doordat het jubileumjaar, vorig jaar, reeds vol gepland was met bijzondere activiteiten werd dit concept doorgeschoven naar dit najaar. De organisatie heeft veel oud-leden gevraagd om mee te doen tijdens dit concert. Wel twintig oud-leden hebben hier zeer enthousiast op gereageerd! Tijdens de zomervakantie zijn de instrumenten uitgedeeld en zijn de oud-leden weer begonnen met het bespelen van hun instrument. Sommigen hebben al meer dan twintig jaar geen muziek meer gemaakt. Sinds eind augustus is het gehele orkest al hard aan het werk om de muziekstukken onder de knie te krijgen en elke week klinkt het weer beter. Het is verrassend om te zien hoe goed de oud-leden, zelfs na jaren lang niet gespeeld te hebben, het instrument nog kunnen bespelen.

Het concert krijgt een extra bijzondere lading doordat Bart van den Goorberg heeft aangekondigd om te stoppen als dirigent van Harmonie St. Antonius. Sinds eind 1999 stond hij als dirigent voor het orkest en na twintig jaar is het voor hem tijd voor iets nieuws.

Het overkoepelende thema is filmmuziek, met muziek uit onder andere Goldfinger en Star Wars. De stukken zullen iedereen dan ook bekend in de oren klinken. De entree is vijf euro inclusief een kop koffie of thee met een plak cake.