Het werk 'Fahrräder'van Heidi Artz. Foto: PR
Het werk 'Fahrräder'van Heidi Artz. Foto: PR Foto:

Aquarel- en olieverfschilderijen in Kerkje De Rietstap

DINXPERLO - In november exposeert Heidi Artz haar aquarellen en olieverfschilderijen in Kerkje De Rietstap. Dat is elke zondag in november open van 14.00 tot 17.00 uur. Het kerkje is te vinden aan de Meniststraat 14a in Dinxperlo. De toegang is gratis, een vrije gift is welkom.

Heidi Artz is geboren in 1942 te Remscheid (D). Het enthousiasme voor kleuren en creativiteit kreeg ze al heel jong mee en het liet haar haar leven lang niet los. Ze is door alles geïnspireerd en werkt erg experimenteel. Dit leidt er vaak toe dat tijdens het schilderproces iets volledig nieuws wordt gecreëerd. Heidi studeerde af aan de technische school voor de textielindustrie in Wuppertal en verhuisde vervolgens naar Bielefeld. Daar heeft ze zich voor het eerst intensief beziggehouden met het aquarel schilderen. Zij was cursusleidster voor verschillende creatieve cursussen van de Volkshogeschool. In 1991 verhuisde Heide met haar familie naar Bocholt, waar zij van 1992 tot en met 2017 was werkzaam in het hobbycentrum aan de Franzstraße. Tegelijkertijd breidde ze haar ervaring uit in schilderen met pastels, acryl en olieverf in intensief-cursussen van diverse kunstenaars. Sinds 2004 exposeerde zij regelmatig en in diverse plaatsen.
De verschillende technieken weerspiegelen altijd de liefde voor aquarel. De motieven ontstaan vaak in serie: studies van hoofdsteden, fietsen, boekafbeeldingen als collages, zeescènes met de verscheidenheid aan wolken- en golfvormen, bloemmotieven in pastelkrijt en experimenten met metaaloxiden en was, die ergens telkens weer verschijnen.
Sinds 2018 geeft zij schilderlessen in het Creativ-Outlet in Rhede.