Cas en de kabouter. Foto: Moniek Vreeman
Cas en de kabouter. Foto: Moniek Vreeman Foto:

Jeugdtoneel 't Kinderspöl speelt 'De gevallen ster'

SINDEREN - Jeugdtoneel 't Kinderspöl, de jeugdafdeling van toneelgezelschap 't Buurtschap, speelt zaterdag 9 en zondag 10 november het stuk 'De gevallen ster', geschreven door Anke Steffers.

Cas werkt hard voor zijn vader op de boerderij. Op een dag komt een kabouter langs. Eerst gelooft Cas zijn ogen niet, maar uiteindelijk ontdekt hij dat de kabouter toch echt écht is. De kabouter vertelt over een gevallen ster die zich in het Donkere Woud onderaan de oude eikenboom achter de negen heuvelen bij het zilveren meer bevindt. Wie de ster vindt, vindt geluk. De weg erheen is echter niet zonder gevaren. De boerenzoon ziet een avontuur wel zitten en besluit met de kabouter mee te gaan. Onderweg zijn er vele hindernissen en hobbels te nemen. Ze zijn niet als enigen die op zoek naar de gevallen ster. Ook de gemene tovenares Cygnia heeft haar doel gezet op deze bijzondere ster ... Zou Cas de gevallen ster vinden? En kan hij de ster uit de handen van Cygnia houden?

Wie ook benieuwd is hoe dit zal aflopen, is welkom op zaterdag 9 november om 19.30 uur of zondag 10 november om 15.00 uur in het Buurtschapshuis te Sinderen. De zaal gaat 45 minuten voor aanvang open. Kinderen tot en met 12 jaar mogen naar binnen voor 2,50 euro per persoon, vanaf 13 jaar is de entree 5 euro per persoon. Kaarten zijn te bestellen via de website.


www.tbuurtschap.nl