De harmonie tijdens een repetitie. Foto: PR
De harmonie tijdens een repetitie. Foto: PR Foto:

Bijzonder concert
Harmonie St. Antonius

BREEDENBROEK - 'We'll meet again'. Een betere titel had Harmonie St. Antonius uit Breedenbroek niet kunnen bedenken voor het concert op zaterdag 2 november: het orkest wordt bij die gelegenheid aangevuld met twintig oud-leden. De passie voor muziek brengt hen weer samen tijdens dit bijzondere concert met veel herkenbare muziek, dat wordt gegeven in de kerk in Breedenbroek.

Nog een opmerkelijke kant aan dit optreden: het is het laatste van dirigent Bart van den Goorberg, die na twintig jaar zal afzwaaien. Sinds eind 1999 stond hij als dirigent voor het orkest en hij vindt het tijd voor iets nieuws. Maar zaterdag zet hij zich nog in voor het overkoepelende thema: filmmuziek, met muziek uit onder andere Goldfinger en Star Wars.
Twee jaar geleden ontstond bij St. Antonius het idee om een concert te verzorgen met oud-leden. Doordat het jubileumjaar, vorig jaar, reeds volgepland was met bijzondere activiteiten werd dit concept doorgeschoven naar dit najaar.

Oud-leden halen muziekkennis voor een keer weer 'uit het vet'

De organisatie heeft veel oud-leden opgeroepen om mee te doen en wel twintig van hen reageerden zeer enthousiast. Tijdens de zomervakantie zijn de instrumenten uitgedeeld en begonnen de oud-leden iedereen weer met het bespelen van hun instrument. Sommigen hadden al meer dan twintig jaar geen muziek gemaakt. Sinds eind augustus is het gehele orkest al hard aan het werk om de muziekstukken onder de knie te krijgen en elke week klinkt het weer beter. Het is verrassend om te zien hoe goed de oud-leden, zelfs na jaren lang niet gespeeld te hebben, het instrument nog kunnen bespelen.

Het concert in de kerk begint om 20 uur. De entree is 5 euro, inclusief een kop koffie of thee met een plak cake.