Band

Het was een goed bericht om te lezen dat de plaatselijke nieuwsvoorziening in de Achterhoek helemaal op de schop is gegaan. Twee uitgevers zijn met borrels en sigaren eens bij elkaar gaan zitten en al pratende kom je dan tot iets. Het is niet verkeerd dat er nieuwe afspraken zijn gemaakt en dat de krachten worden gebundeld. De Band, zoals we die nu kennen, gaat verdwijnen maar dezelfde naam wordt voortgezet in dit weekblad. We missen niets, sterker nog, als we deze naam zien op de voorpagina van dit blad gaan oude tijden herleven. Die tijden waarin 'De Band tussen Klant en Middenstand' nog een volledig Dinxpèrse aangelegenheid was. Dit weekblad was al onder deze naam bekend in de vijftiger jaren van de vorige eeuw. Het toenmalige bestuur van dit weekblad lette er als een politieagent op dat er geen advertenties in kwamen van zaken uit andere plaatsen want eigen bedrijven gaan eerst. De eigenaar van de plaatselijke drukkerij (die ook bestuurslid was) was het op een gegeven moment helemaal zat. "Now is 't uut, ik goa veur eigen commerciële kop deur". We hebben het nu over zo rond 1965. Voor de naam 'De Band' nu is het een nieuwe verschijningsvorm. Maar met een oude traditie en naamsbekendheid. Helemaal goed!
Deze aangelegenheid grijpt ondergetekende aan om mee te delen een einde te maken aan deze kollumns. Jaahaa, Dhr. H. Eurneman heeft besloten geen opmerkingen meer te maken over wat er dichtbij zoal leeft. In overleg met de redactie heb ik besloten om te stoppen. Deze "band" verdwijnt nu. Ouder? Ja. Wijzer? Mwooaahh….
In een periode van acht jaar (ook nog in 'Rondom Dinxperlo') heb ik in 242 verhaaltjes mijn mening gegeven. Natuurlijk was niet iedereen het eens met wat daar in stond. Dat was ook nooit de bedoeling. Mensen zijn allemaal anders en denken verschillend over bepaalde onderwerpen. Het is mooi om over onderwerpen te spreken die ons aan gaan. Dat houdt de zaken in onze kleine gemeenschap levendig en we dutten niet in. Dank aan iedereen die eens reageerde.

Hol ow goed!
Herman Bussink