Engbergen in Lichterlaaie. Foto Henk van Raaij
Engbergen in Lichterlaaie. Foto Henk van Raaij Foto: Henk van Raaij

Engbergen in lichterlaaie zet in op kunst

ENGBERGEN - 'Engbergen in lichterlaaie' verandert van een braderieachtig evenement naar een lichtkunstroute in een feeƫriek verlicht natuurgebied. De Stichting Openluchttheater Engbergen heeft gezorgd voor de vertaalslag van dit evenement.

Toch blijven de kraampjes wel, want zij zorgen voor de nodige gezelligheid. Ook wordt de jeugd dit keer niet vergeten. Een aantal professionele lichtkunstenaars zal de avondwandeling voorzien van de nodige lichtkunstprojecten. In een beeldentuin showen beeldend kunstenaars hun werken in het kunstlicht van de herfstavond.
Met de nieuwe insteek wil de Stichting Openluchttheater Engbergen de cultuur een vooraanstaande plek geven op haar festival en de natuur op een bijzondere wijze aan het publiek tonen. Gerard Klaassen hierover: "Zo geven wij gestalte aan de elementen verrassing en vernieuwing, waardoor de toekomstbestendigheid van ons festival beter gewaarborgd is. Uniek in onze Achterhoek".
Het festival vindt plaats op vrijdag 8 en zaterdag 9 november, beide avonden van 17.00 tot 22.00 uur. Door sponsoring van lokale ondernemingen kan de Stichting de entreeprijs voor bezoekers van 12 jaar en ouder op 2 euro houden. Zij hoopt hiermee de toegankelijkheid van het festival hoog te houden.
Het festival wordt ondersteund door VSB Fonds, Prins Bernhardfonds , Pak An en gemeente Oude IJsselstreek, Tiggelovend Kok Etten, Verholt Ulft en Juut en Co.