De Belevenis, een route vol activiteiten, muziek en fraaie verlichting in Megchelen. Foto: PR
De Belevenis, een route vol activiteiten, muziek en fraaie verlichting in Megchelen. Foto: PR Foto:

Megchelen wacht Belevenis

MEGCHELEN - Megchelen kan komende vrijdag en zaterdag (1 en 2 november) zijn hart ophalen aan 'De Belevenis' en dit evenement zaterdagavond afsluiten met 't Naoberfest. Wethouder Peter van de Wardt van de gemeente Oude IJsselstreek zet het spul op vrijdag om 17 uur in beweging.

'De Belevenis' is te vinden aan de Julianaweg 21 en de route is op beide dagen geopend van 17 tot 22 uur. De entree bedraagt 2,50 euro. ´t Noaberfest begint zaterdagavond om 20.30 uur. De entree daarvoor bedraagt in de voorverkoop 10 euro en aan de kassa 12,50 euro.
Op De belevenis kunnen avonturiers hun hart ophalen. Magic Outdoor bouwt in het park een heuse klimmuur op. En wie niet zo van hoogtes houdt, maar wel actie wil komen, kan terecht op een schietbaan. Toeschouwers kunnen intussen genieten van de muzikale omlijsting van Harry en de Kadavers.
Van het begin to het eind van de route van De Belevenis is er aandacht voor de kinderen. Al zullen niet alleen zij genieten van de authentieke kermis. De draaimolen en de spellenwagen zijn wel alleen voor de kleintjes, maar ook de ouders mogen smullen van een suikerspin, churros of ander lekkers uit de snoepkraam. In de kas is een betoverde kindervoorstelling onder leiding van fee Petra Kralemann. Bij de vijver zal volop ruimte zijn voor trollen, knutselkabouters, een miniatuurdorp met elfen en een sprekende boom.

Muziek en verlichting
Het park dat plaats biedt aan De Belevenis biedt geweldige mogelijkheden voor kleurrijke verlichting. Langs de 2 km lange wandelroute is creatieve padverlichting aangebracht en de beplanting is fraai uitgelicht. De helling, de hoge bomen en de vijvers in het park geven mooie diepte aan het visuele schouwspel. Er zullen talrijke bewegende lichtobjecten aanwezig zijn, en niet alleen bewogen door de wind. Maak je eigen selfie in deze prachtige omgeving of geniet van een hapje en een drankje.
Onderweg valt te genieten van muziek. Op de vrijdag treedt Liberate uit Gaanderen op en op de zaterdag kan er lekker worden meegedeind met het Dinxpers Smartlappen koor. Muziek en verlichting komen samen in het muziekstraatje waar de verlichting meebeweegt op de muziek. Op de vrijdag is de tent ingericht als een overdekt terras waar speciaalbieren verkrijgbaar zijn. Op de zaterdag treedt Black Cadillac op in de tent tijdens ´t Noaberfest` met in het voor- en naprogramma DJ Darrel.