Roy Ruesen, tweede op het NK. Foto: Marcel Ruesen
Roy Ruesen, tweede op het NK. Foto: Marcel Ruesen Foto:

Roy Ruesen tweede op NK
motorracen

DINXPERLO - Met goede resultaten in twee spannende races op het circuit van Zandvoort heeft Roy Ruesen uit Dinxperlo de tweede plek in het Nederlands Kampioenschap motorracen behaald.

Toen het team van Roy Ruesen zondagavond op het circuit Zandvoort aangekomen was, wisten ze dat het met een achterstand van negentien punten op de nummer 1 en een voorsprong van slecht vier punten op nummer 3 allesbehalve een gelopen race was voor de volgende dag. Hoopvol werd buienradar gevolgd, want een 'natte' racedag zou de kansen om de tweede plaats vast te houden aanzienlijk verbeteren. Roy is een sterke rijder op een natte baan.
Na een spannende race op een natte baan werd Roy afgevlagd op een tweede plaats. De derde man in het klassement eindigde op positie 8, zodat de tweede race met een voorsprong van elf punten op nummer 3 begonnen kon worden. In wederom een bloedstollende race, vanaf startplek 2, wist Roy zijn plek vast te houden en werd hij wederom als tweede afgevlagd.
Met de derde man in het klassement ver achter hem was de tweede plaats in het jaarklassement veiliggesteld door Roy. De nummer 1 uit het jaarklassement was weliswaar in beide races achter Roy gefinisht maar zijn voorsprong in punten was zodanig groot dat hij voor Roy niet meer in te halen was. Roy Ruesen en zijn team zijn al weer druk bezig met de voorbereiding voor het nieuwe raceseizoen. In maart staat er een voorjaarstraining in Spanje gepland.