Een steenuil in de boom. Foto: Henk van de Burg
Een steenuil in de boom. Foto: Henk van de Burg Foto:

Bewoners welkom op ideeënavond
Levend Landschap Breedenbroek Voorst

VOORST - Nestkasten voor steenuilen, bloemrijke bermen voor vlinders en bijen, herstel van poelen, vastleggen van oude verhalen, samenwerking met lopende initiatieven of aanleggen van erfbeplanting? Iedereen met ideeën om het landschap in het buitengebied van Breedenbroek en Voorst aantrekkelijker en meer beleefbaar te maken, is welkom op de ideeënavond Levend Landschap op maandag 11 november. Deze bewonersavond begint om 19.30 uur in Café Restaurant Koenders aan de Terborgseweg 61 in Breedenbroek. Belangenvereniging Breedenbroek-Voorst nodigt iedereen van harte uit.

Breedenbroek en Voorst hebben een aantrekkelijk buitengebied. Om de waarden in het buitengebied verder te versterken en beter beleefbaar te maken voor bewoners start de Belangenvereniging Breedenbroek-Voorst (BVBV) in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) het project Levend Landschap.
Levend Landschap is een interactief proces, waarin bewoners hun wensen en ideeën voor het landschap naar voren kunnen brengen om tot uitvoering te brengen.

Ideeën verzamelen
De belangenvereniging is benieuwd naar ieders ideeën en wensen. Tijdens de bewonersavond is ruimte voor alle mogelijke ideeën en plannen over thema's als landschap, ecologie, cultuurhistorie, toegankelijkheid en jeugd- en natuureducatie. Alle inbreng van klein tot groot is welkom.
Als alle ideeën verzameld zijn, wordt er op dinsdag 10 december bekeken of en hoe deze te realiseren zijn. Soms is daar wat geld voor nodig, nog vaker gaat het om samenwerking, handjes of beschikbare grond. de belangenvereniging wil samen met de inwoners schouders onder deze plannen zetten.

Wie verhinderd is op 11 november maar wel ideeën heeft, kan ze sturen naar Jan Ton Lagerweij van BVBV via info@breedenbroek-voorst.nl. Levend Landschap Breedenbroek Voorst wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Oude IJsselstreek en de Provincie Gelderland.