Afbeelding

Inspiratie opdoen voor duurzame tuin

REGIO - November is de maand van ‘Nederland Leest’, de grootste nationale leescampagne in de Bibliotheek. Dit jaar is het thema ‘Duurzaamheid’. Op dinsdag 12 november geeft Anna Kemp een lezing in de Bibliotheek Terborg over het verduurzamen van je tuin. De lezing staat bol van allerlei handige tips. En tijdens een rondleiding door de natuurtuin van NatuurlijkBUITEN, op zondag 17 november, kan men nog meer inspiratie opdoen.

Tuinieren kan heel duurzaam met aandacht voor natuur en milieu. Het leuke is dat je er ook nog eens kosten mee bespaart en er veel voor terug krijgt. Onderwerpen die onder andere aan bod komen bij de lezing zijn de keuze van duurzame materialen, temperatuurbeheersing, aanschaf van klimaatbestendige planten, composteren, natuurlijke bestrijding van een plaag, tuinverlichting, regenwateropvang en allerlei tuinbeestjes als vogels, egels en insecten. Net als het belang van nectarrijke bloemen voor vlinders en bijen, het maken van een insectenhotel, het gebruik van handgereedschap in plaats van elektrisch en het eten van producten uit de eigen moestuin of drogen van bladeren om de eigen thee van te maken.

De lezing is op dinsdag 12 november van 20.00 tot 21.30 uur in de Bibliotheek Terborg. De toegang kost 7,50 euro. Leden van de bieb betalen vijf euro. De rondleiding door de natuurtuin is op zondag 17 november vanaf 11.00 uur, bij NatuurlijkBUITEN aan de Toldijk 11 in Sinderen. De kosten hiervoor zijn acht euro. Dit is inclusief koffie/thee en iets lekkers. Kinderen mogen gratis mee. Tickets zijn verkrijgbaar op www.achterhoeksepoort.nl.