Gezelligheid troef tijdens de Levende Advent. Foto: B. Bruggink
Gezelligheid troef tijdens de Levende Advent. Foto: B. Bruggink Foto:

Wie ontvangt dit jaar koffiedrinkers in Adventstijd?

DINXPERLO - De levende Adventskalender was voorgaande jaren een succes. Dat wil de organisatie dit jaar graag opnieuw bereiken, dus vandaar de vraag: 'Wie zet dit jaar koffie en thee?'.

Al enkele jaren wordt er van uit de protestantse gemeente in Dinxperlo een levende adventskalender georganiseerd. De insteek hiervan is dat mensen van alle gezindten, maakt niet uit wat je gelooft of niet gelooft, elkaar kunnen ontmoeten in een ontspannen sfeer. In 2018 hebben op deze manier, met de gastgevers erbij gerekend, toch weer 250 mensen elkaar gesproken, ontmoet en gezellig een kopje koffie of thee gedronken.

De diaconie van de Protestanse Kerk Dinxperlo is voor de adventstijd 2019 ook weer op zoek naar mensen, ook van buiten de protestantse gemeente, die wonen in het verspreidingsgebied van 'De Band' en naar lezers van Kerkpad die bereid zijn om op de dagen in de adventstijd van 10.00 tot 11.30 uur of van 14.30 tot 16.00 uur mensen te ontvangen voor een kopje koffie of thee en een gemoedelijk gesprek.
Er wordt per dag een morgen óf een middag ingepland. Gastgevers kunnen zelf aangeven op welke dag en morgen of middag men mensen wil ontvangen. Aanmelden voor meer dan één dag mag ook.

De adventstijd loopt van zondag 1 december tot dinsdag 24 december. Gastgevers melden zich aan en geven door op welke dag zij mensen willen ontvangen. Met deze gegevens gaat de diaconie een rooster samenstellen. Vervolgens wordt dat rooster in De Band en in Kerkpad gepubliceerd, zodat mensen weten waar zij terecht kunnen.

24 adressen
In 2018 waren er 23 adressen nodig en dat lukte. Dit jaar, 2019, zijn er 24 nodig. Wie mee wil doen, kan zich het beste tijdig aanmelden, want er geldt: vol = vol.

Aanmelden
Opgave is mogelijk bij Willemien en Bennie Bruggink, Keizerweg 2B in De Heurne, per telefoon 0315653222 of per mail bbruggink@hetnet.nl, met vermelding van naam, adres, telefoonnummer, mailadres en de datum waarop men mensen wil ontvangen, en of de morgen of de middag de voorkeur heeft.

Aanmelden graag uiterlijk 19 november; dit in verband met het maken van het rooster en de tijdige publicatie hiervan.