Muziek tussen het zaagsel

DE HEURNE - Op zaterdag 16 november opent Aannemersbedrijf Westendorp aan de Nijmansdijk 6 in De Heurne opnieuw haar deuren voor muzikaal talent tijdens de Dag van de Achterhoekse Popmuziek (DAP 2019).

Dit Achterhoeks bouwbedrijf - welke dit jaar haar 90 jarig jubileum viert ! - biedt haar bedrijfshal één keer per jaar aan als podium voor muzikaal talent. Daar waar regulier zeer uitlopende bouw gerelateerde werkzaamheden worden verricht en prachtige bouwwerken gerealiseerd worden, zal nu muziek ten gehore worden gebracht. Een uniek gebeuren met een industriële look! Muziek Tussen Het Zaagsel is in De Heurne inmiddels een begrip geworden.

Het startschot voor deze muzikale avond wordt om 19:45 uur gegeven door De Managerz. De band bestaat uit drie mannen die hun frustraties van zich af zingen. En dat zijn er heel wat! Konkelende collega's, voorkruipers, de nadelen van overspel, het onstuitbaar verlangen naar liefde, de mysterieuze verdwijning van Sly Stone en de risico's die zijn gemoeid met fietsen. Om er een paar te noemen. Ze zingen in het Nederlands en schrijven hun nummers zelf.
De muziek zit in het gebied van de rock & roll, de soul en de funk. Het publiek ervaart de optredens van de Managerz als swingend, humoristisch en bevorderlijk voor een goed humeur. De Managerz krijgen gegarandeerd de boel aan het dansen! De Managerz zijn: Kees Hagens (songschrijver, zang, gitaar), Luuk Lötters (bas, zang), Ruud Gerritsen (songschrijver, drums, zang).

Om 21:30 uur zal de band Explicit Content het podium betreden. Explicit Content is een pop/rock coverband uit de Achterhoek. Hun oefenruimte staat in Olburgen en uit die omgeving komen ook de bandleden. De band bestaat uit Bas Schippers (drums, zang), Dave Gabeler (gitaar, zang), Hans van der Weegen (basgitaar) en Anneliese Brussaard (zang). Het repertoire is zeer divers en varieert van Amy Macdonald tot de Foo Fighters, van The Golden Earring tot Anouk en van Soundgarden tot Survivor. Explicit Content is ontstaan na Niesselt Valley Pop 2016 in Olburgen, waar muzikanten uit de omgeving in wisselende samenstelling een avondvullend programma verzorgden. Daar was de eerste podiumervaring en dat beviel goed. Er werd besloten zelf een band op te richten. Er is nu een setlist van meer dan 40 nummers -die nog steeds groeit- en daar is de band trots op!