Nienke Peters-Freriks. Foto: Waltraud Wensink
Nienke Peters-Freriks. Foto: Waltraud Wensink Foto:

Nienke Peters-Freriks laat haar klanten stralen

DINXPERLO - In december bestaat de salon Straal van huid- en schoonheidsspecialiste Nienke Peters-Freriks alweer één jaar. Reden genoeg om eens een kijkje te nemen in de salon, waarop Nienke terecht trots mag zijn. Een onderneming in huiselijke sfeer met veel persoonlijke aandacht.

Door Waltraud Wentink

Nienke doet de naam van haar salon 'Straal' eer aan. Zelf straalt ze ook als ze aan het vertellen is over haar beroep als huid- en schoonheidsspecialiste. Ze is enthousiast, vernieuwend, gespecialiseerd en gaat met de tijd mee.
Nienke heeft na haar opleiding in Dinxperlo en Aalten eerst een tussenjaar genomen om te bedenken wat ze nu eigenlijk zou willen. "Ik kwam net van school en wist nog niet goed wat ik zou willen. Ik heb in dat tussenjaar wel steeds werk gehad op verschillende plekken en heb maar liefst negen jaar gewerkt bij Joop's Snackbar. Ik merk dat veel mensen mij daar ook wel van kennen. Na een tijdje begon ik school en alles daaromheen toch echt wel te missen. Vervolgens ben ik toen weer begonnen, naast mijn baan bij de snackbar, aan de opleiding tot schoonheidsspecialiste. Mijn tijd bij Joop's Snackbar zit er binnenkort op omdat ik mij nu meer op de schoonheidssalon ga richten. Ik zal het enorm missen omdat het altijd zo ontzettend gezellig is. Ik had het al vaker aangegeven te stoppen maar het kwam er nooit van."

Nienke heeft in de tijd dat ze de opleiding deed maar ook daarna veel ervaring opgedaan en heeft onder andere twee jaar gewerkt in de schoonheidsbranche en is allround schoonheidsspecialiste. Nienke: "Dat vond ik op een gegeven moment niet meer leuk, en ik vroeg me af hoe dat kon? Vond ik het werk niet leuk, of was het de manier van werken die me niet aanstond, dat hield me bezig. Ik wilde me blijven ontwikkelen en had het idee dat ik stil stond. Dat zorgde voor een ommekeer en ik bedacht me dat ik eigenlijk wel heel graag voor mezelf zou willen beginnen maar dan wel op de manier zoals ik het zelf prettig vind. De familie en vrienden stonden achter mijn idee en steunden mij enorm hierin, dat was natuurlijk heel erg fijn."

En zo kwam het dat Nienke thuis, aan de Irenestraat in Dinxperlo een professionele, gezellige en huiselijke huid- en schoonheidssalon heeft gerealiseerd. Niemand had dat volgens Nienke van haar verwacht: "Ik ben zelf niet van de make-up en een eigen salon had ik voorheen ook niet echt voor mogelijk gehouden. Ik ben blij dat ik deze uitdaging ben aangegaan en kan laten zien wat ik in huis heb. Mijn Man Ivo steunt mij hierin en we weten dat we niets te verliezen hebben, alleen maar te winnen."

Op het moment dat je de deur van de ruimte achter je dicht doet heb je er geen idee van dat gewoon in een woonhuis bent. Tegelijk doet het huiselijk en relaxed, maar zeker ook professioneel aan. Ze heeft gewerkt met mooie rustige kleuren en alles is helder en overzichtelijk ingericht . Zelfs de producten die ze gebruikt passen precies bij het interieur. Aan alles is gedacht, en de klant kan er pinnen. Nienke: "Ik wil met de tijd mee en je kunt bij mij op de website online een afspraak inplannen maar ook op de Facebookpagina. Dan zou je bij wijze van spreken 's avonds of in het weekeind nog een afspraak online kunnen inplannen. Je ziet dan gelijk wanneer er plek is. De producten die ik gebruik zijn van het merk 'Puurr". Dit zijn natuurlijke producten zonder onnodige toevoegingen. De producten zijn vrij van minerale oliën en parabenen en zijn niet op dieren getest. Ik wil dat de behandelingen betaalbaar blijven en bij 'Puurr' producten wordt er minder aandacht geschonken aan de verpakking maar meer aan het product zelf."

Oprechte aandacht
Nienke krijgt in haar salon verschillende klanten van diverse leeftijden maar ze merkt wel dat de stap voor mannen best wel groot is. "Dat is best wel jammer, aangezien ik ook de huidproblemen van mannen kan behandelen. Ze moeten alleen nog even durven om die stap te maken." Op de vraag of het lastig is om met al die verschillende mensen en verschillende verhalen om te gaan, antwoordt Nienke: "Nee hoor, de omgang met mensen valt me niet zwaar en ik heb natuurlijk in de loop der jaren met heel veel verschillende mensen te maken gehad bij mijn andere werk. Ik onthoud altijd goed wat mensen vertellen en kom daar vaak ook op terug als ik ze weer zie. Een stukje persoonlijke aandacht en betrokkenheid hoort ook bij mijn beroep. Als mensen vaker komen bouw je ook wel een band op. Ik vind het belangrijk dat de klanten die mij komen zich op hun gemak voelen en heb oprechte aandacht voor hun verhaal. Klanten moeten zich vooral welkom voelen. Ik heb voor nu bewust gekozen voor een huiselijke sfeer en een salon aan huis. Ik kan dan naast mijn werk ook nog gewoon in mijn eigen huis aan de slag zonder van de werkplek weg te moeten."

Nienke houdt zichals huid- en schoonheidsspecialiste bij 'Straal' onder andere bezig met huidverbetering, huidverzorging, lashlifting, maar ook microblading. Denk hierbij aan huidproblemen maar ook aan het tatoeëren van wenkbrauwen. "We kijken naar de persoonlijke wensen van de klanten en wat ze belangrijk vinden. Samen maken we vervolgen een behandelplan. Dat is voor iedereen anders en we maken een plan op maat dat bij je past", aldus Nienke. Verder kun je er ook terecht voor bindweefselmassage, ontspanning en het liften van de wimpers. "Dat kun je allemaal overzichtelijk op mijn website vinden", aldus Nienke.
Voor meer informatie: www.salon-straal.nl, op Facebook: Huid- en schoonheidsspecialiste Straal en op Instagram onder de naam Schoonheidsspecialiste.straal. Het telefoonnummer is 06-57883157.