De cast van VOVO. Foto: Frank Vinkenvleugel
De cast van VOVO. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Toneelvereniging VOVO speelt 'Een waterdicht idee 2.0'

BREEDENBROEK - Breedenbroek kan weer vooruitkijken naar een gezellige avond of middag. Toneelvereniging VOVO voert op zaterdagavond 25 januari en zondagmiddag 2 februari in zaal Koenders 'Een waterdicht idee 2.0' op, een blijspel in drie bedrijven.

'Een waterdicht idee 2.0' is geschreven door Lieke Faber. 'Huur een prachtig huis, doe water uit een 'speciale bron' in een mooie karaf, was de worteltjes en komkommer en knutsel speciale theezakjes. Laat de mensen veel bewegen en verzin een paar grappige behandelingen. Vraag daar vervolgens heel veel geld voor en mensen geloven meteen in de ultieme verjongingskuur. Een waterdicht idee om snel rijk te worden. Maar hoe lang kun je hier mee doorgaan.' Om daar achter te komen nodigt VOVO iedereen uit om de voorstelling bij te wonen.
De toneelvereniging VOVO (Van Ons, Voor Ons) telt momenteel zestien leden, afkomstig uit Breedenbroek, Dinxperlo en omtrek. Zij hechten er veel waarde aan in de vertrouwde omgeving van Breedenbroek te spelen. Rita Rougoor (bestuurslid en spelend lid) en Ellen van de Laan (spelend lid) zijn beiden enthousiast over het komende blijspel. Rita: "Onze leescommissie heeft weer diverse boekjes met toneelstukken doorgenomen en uiteindelijk de voorkeur uitgesproken voor 'Een waterdicht idee 2.0'. Onze regisseur Henk Hoftijzer nam uiteindelijk de eindbeslissing." Ellen: "Er is gekeken naar de karakters en leeftijden en hoe we die het beste konden verdelen onder onze spelers. Het is een eigentijds verhaal, en niet oubollig. Het speelt zich af in de huidige tijd met een knipoog en lekkere flauwe humor. Het heeft een frisse en moderne uitstraling."

Verloting
Natuurlijk is er ook dit jaar weer een verloting. Georganiseerd door Ellen van de Laan, die telkens weer ontzettend haar best doet om leuke prijsjes te regelen: "Ik krijg nu al vragen over welke prijsjes er zijn. Veel mensen verheugen zich er echt op." Ellen speelt dit jaar zelf niet mee maar zegt dat er ook achter de schermen taken genoeg zijn. "Als ieder lid dan één van de taken op zich neemt komen we samen een heel eind. Niet spelen op het toneel betekent niet dat je niet betrokken bent. Iedereen doet wat en iedereen is belangrijk bij VOVO."
De grime wordt verzorgd door Richard Klompenhouwer en José Lam, en het licht wordt op beide dagen geregeld door Appie Hengeveld. Rita: "Het is altijd mooi: als je de grime ingaat en een pruik op krijgt zit je al meteen in je rol. Het nieuwe decor is prachtig en zo heeft ieder zijn eigen kwaliteiten. Nu zijn alle spelers al flink aan het oefenen voor hun rol, en ook achter de schermen wordt hard gewerkt om er weer een geweldige voorstelling van te maken."
"Rijk worden de mensen van de toneelvereniging er niet van maar het verrijkt wel, ook al denk ik wel eens van te voren waar begin ik toch weer aan? Maar ondanks dat feit dat het allemaal erg inspannend is, is het ook wel ontspannend. VOVO is overigens steeds op zoek naar nieuwe leden, dus heb je interesse, neem dan contact met één van de leden op. Want ook al speel je thuis al hele dagen toneel, hier is het wel net even iets anders. We verwachten wel van de leden dat ze er zijn op de oefenavonden. We beginnen meestal in september. Na de voorstelling ben je ook weer een hele tijd vrij en ach, je komt er nog eens uit. Ook al sta je liever niet zelf op het podium, er is altijd wel iets te doen wat je wel ligt", zegt Rita.

Kaartjes
De kaartverkoop is inmiddels gestart. Wie erbij wil zijn moet niet al te lang wachten, want vorig jaar was de zaterdag compleet uitverkocht. Rita: "Gelukkig is er dan nog wel de mogelijkheid om op zondag 2 februari te komen kijken. Die middagvoorstelling is speciaal in het leven geroepen voor de mensen die op zaterdagavond er liever niet op uit gaan en voor mensen die wat slechter ter been zijn."
De voorstelling 'Een waterdicht idee 2.0 begint op zaterdag 25 januari om 19:30 uur en op zondag 2 februari om 15:00 uur (de zaal opent een half uur eerder). Toegangskaarten kosten 8 euro en zijn verkrijgbaar bij Koenders in Breedenbroek, Jumbo Arends, het VVV-kantoor in Dinxperlo en bij de leden. Kijk voor meer info op de facebookpagina of de vernieuwde website van VOVO.


www.toneelvereniging-vovo.nl