FC Dinxperlo JO11-1. Foto: PR
FC Dinxperlo JO11-1. Foto: PR Foto:

JO11-1 FC Dinxperlo ook de sterkste van de hoofdklasse

DINXPERLO - De spelers van JO11-1 van FC Dinxperlo en hun vaste aanhang moesten op zaterdag 14 december regel en hagel trotseren, maar ze werden in Losser wel kampioen in de hoofdklasse. En zelfs ongeslagen: ook deze wedstrijd eindigde in een Dinxperlose overwinning.

Het team was bij de start van het seizoen nog ingedeeld in de eerste klasse, maar al snel was duidelijk dat de jongens een paar maten te groot waren voor de tegenstanders. Na vier dik gewonnen wedstrijden werd het team alsnog in de hoofdklasse geplaatst, de hoogste klasse waarin de spelers binnen deze leeftijdscategorie kunnen uitkomen. Het team moest spelen tegen volledig onbekende tegenstanders zoals TVC uit Tubbergen, Losser, Victoria, Avanti, Richtersbleek en Vogido. Al hadden ze nu meer tegenstand, JO11-1 was oppermachtig en won alles, op één gelijkspel na.
Toch was het afgelopen zaterdag nog even spannend. De Dinxperloërs leken in de eerste helft met een 2-0 voorsprong af te stevenen op het kampioenschap. Echter net voor rust maakten de boys van Losser de 1-2 en na de rust werd het zelfs 2-2. De zenuwen van team, trainers en supporters werden flink op de proef gesteld. Pas tegen het eind van de wedstrijd, toen de buien voorbij waren en er een regenboog boven het veld verscheen, viel het verlossende winnende doelpunt voor FC Dinxperlo. Het spandoek, de kampioensschaal, medailles, confettikanonnen en zelfs kampioenshirts maakten het feest compleet.
Terug in Dinxperlo werden de talenten als ware helden onthaald bij de club en beloond met friet, ranja en een rondje dorp op de platte wagen.

De jongens op de platte wagen, met de kampioensschaal. Foto: Frank Vinkenvleugel