Glenn Close in een scène uit  The Wife. Foto: PR
Glenn Close in een scène uit The Wife. Foto: PR Foto:

'The Wife' in DRU-Filmhuis

ULFT - Het Filmhuis van het DRU Industriepark draait op zondagavond 29 december de Zweedse dramafilm 'The Wife'. Deze film uit 2017 werd geregisseerd door Björn Runge en heeft in de hoofdrollen Glenn Close, Jonathan Pryce en Christian Slater. Het is de laatste Filmhuisfilm van dit jaar.

De film gaat over Joan Castleman, een opvallende schoonheid met onberispelijke referenties. Veertig jaar heeft ze haar eigen talent, dromen en ambities opgeofferd voor haar charismatische man Joe en zijn succesvolle literaire carrière. Ze heeft altijd zijn ontrouw en excuses genegeerd met gratie en humor. Hun huwelijk is gebouwd op ongelijke compromissen en Joan staat op het punt haar breekpunt te bereiken. Aan de vooravond van de uitreiking van Joe's Nobelprijs voor de Literatuur confronteert ze hem met het grootste offer van haar leven en het geheim van zijn carrière.
'The Wife' (vanaf 16 jaar) begint om 20 uur in de Rabobankzaal in het Portiersgebouw van het DRU Industriepark (Hutteweg 24). De zaal is open op 19.45 uur en de voorstelling duurt tot circa 21.40 uur. Reserveren à 7 euro kan online via de website dru-industriepark.nl of telefonisch via 0315-200150. Aan de balie kost een kaartje 6,25 euro.
Het jaar 2019 was voor het Filmhuis een jaar met verschillende uitverkochte avonden, zoals maar liefst vier keer 'Bohemian Rhapsody'. Het Filmhuis in Ulft heeft veel voordelen: goed bereikbaar, gratis en dichtbij parkeren, heerlijke stoelen (in de theaterzaal), digitale projectie en na afloop gezellig borrelen en nakletsen in het gezellige grand café Het Schaftlokaal. Het filmjaar 2020 start op de vertrouwde woensdag, op 8 januari, met de biografische film over muziekicoon Elton John, 'Rocket Man'.