DZSV won vorig jaar de beker. Foto: Frank Vinkenvleugel
DZSV won vorig jaar de beker. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

RondomDinxperlo Futsaltoernooi

DINXPERLO - Op zaterdag 28 en maandag 30 december vindt de achtste editie van het RondomDinxperlo Futsaltoernooi plaats. Na de succesvolle zeven voorgaande edities hoopt de organisatie op een net zo geslaagd toernooi als de voorgaande jaren. FC Dinxperlo zat. (voorheen DZSV) is de laatste vier jaar de winnaar geweest van de begeerde bokaal, terwijl de eerste drie edities werden gewonnen door FC Dinxperlo zon. (voorheen SV Dinxperlo). Gaat er wederom een Dinxpers team met de zege vandoor of kan Ajax Breedenbroek of Victoria Suderwick dit jaar verrassen?

Net als ieder jaar bestaat het toernooi uit een dubbele competitie, waarin men de tweede toernooiavond met een sportieve revanchegedachte kan aanvangen. Hoewel DZSV en Dinxperlo dit seizoen gefuseerd zijn tot FC Dinxperlo, zal de onderlinge rivaliteit er naar verwachting niet minder om zijn. Daarnaast zijn wedstrijden tegen Dinxperlo voor Ajax Breedenbroek altijd speciaal en ook Victoria Suderwick toont zich traditiegetrouw uiterst fanatiek en mogen zeker voor een verrassing zorgen. Op basis van de historie is FC Dinxperlo (zat.) uiteraard de grote favoriet, maar zowel FC Dinxperlo (zon.) als Ajax Breedenbroek zijn dit seizoen buitengewoon goed op dreef in de competitie en willen deze vorm ongetwijfeld in de zaal etaleren aan het vele publiek.

Vorig jaar ging DZSV er voor het vierde jaar op rij met de titel vandoor, na een spannende strijd met SV Dinxperlo. Tijdens de eerste toernooiavond onderstreepte DZSV de favorietenrol, door alle drie de wedstrijden, zij het met krappe cijfers, te winnen. Tijdens de tweede toernooiavond toonde SV Dinxperlo zich sterker dan DZSV, echter struikelde het over het verrassend sterk spelende Victoria Suderwick (2-2), waardoor toch DZSV het toernooi won. Topscorer werd Mark Spoor van SV Dinxperlo, terwijl Mathias Boumann van Victoria Suderwick tot beste speler werd verkozen.

Dit jaar wordt het toernooi op zaterdag direct geopend met het Dinxpers onderonsje tussen FC Dinxperlo (zat.) en FC Dinxperlo (zon.). Op maandag gaat de eerste wedstrijd tussen FC Dinxperlo (zat.) en Ajax Breedenbroek. Op beide avonden wordt er om 19.00 uur afgetrapt. De wedstrijden worden geleid door topscheidsrechters Wijnand Rutgers en Collin Masselink en wedstrijdsecretarissen Freek Diersen en Benno Vrieze. Na afloop van de twee speeldagen is er in Sportcafé De Peppel volop gelegenheid voor een gezellige derde helft onder het genot van muziek, een hapje en een drankje.

Het volledige speelschema van het toernooi is te vinden op www.fcdinxperlo.nl.