De aftrap van de oliebollenloop. Foto: PR
De aftrap van de oliebollenloop. Foto: PR Foto:

Oudejaarsloop in De Heurne

DE HEURNE - Wandelaars en hardlopers kunnen op maandag 30 december terecht in De Heurne. Stichting Ieder1anders houdt daar een oudejaarsrun/wandeling. De hardlopers kunnen kiezen uit drie afstanden: 5, 10 en 15 kilometer, en de wandelaars houden het bij 7 kilometer.

De start is aan de Apenhorsterweg 4 a in de Heurne. De wandelaars kunnen tussen 12.30 en 13.30 aan hun mooie en gevarieerde tocht beginnen. De hardlopers starten in drie groepen om 13 uur. Zij kunnen tijdens het rennen nog besluiten hoe ver ze willen lopen. Iedere hardloopgroep loopt namelijk onder leiding van een 'leider' die zorgt dat iedereen op zijn eigen tempo de route kan meelopen. Degene die wat sneller kan, loopt vooruit en komt weer terug naar de groep. Deelname kost 4 euro per persoon. Daarbij is een kopje koffie/thee of gluhwein met een oliebol inbegrepen. Kinderen t/m 12 jaar doen gratis mee. Aanmelden voor 29 december met een e-mail aan ieder1anders@gmail.com o.v.v. naam en activiteit.
De Stichting Ieder1anders zet zich in voor kinderen die anders ontwikkelen en leren. Ieder kind moet de kans krijgen om zijn of haar mogelijkheden optimaal te kunnen benutten. De stichting gelooft dat ieder mens uniek en waardevol is en een plek in onze samenleving heeft. Belangrijke uitgangspunten van de stichting zijn: denken in mogelijkheden, plezier hebben in leren, leren kun je leren, mee (kunnen) doen en nooit stoppen met proberen. Basis is het gedachtengoed van klinisch psycholoog Reuven Feuerstein.