Van links af Willie Klein Holkenborg, Tonnie Feukkink, Noor van den Brom, Erika Gänsner, Agnes Wienholts, Ans Seesing. Foto: Frank Vinkenvleugel
Van links af Willie Klein Holkenborg, Tonnie Feukkink, Noor van den Brom, Erika Gänsner, Agnes Wienholts, Ans Seesing. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Trouwe leden van jubilerende KVG gehuldigd

DINXPERLO - KVG uit Dinxperlo bestaat vijftig jaar. Dit is gevierd met een gezellige middag bij Old Dutch en afgesloten met een heerlijk diner.

Het begon allemaal ruim 50 jaar geleden met een groep dames en de toenmalige pastor van Oostrum van de parochie de Goede Herder uit Dinxperlo. Zij wilden een vrouwenvereniging, het Katholieke Vrouwen Gilde KVG, oprichten voor de dames uit deze parochie voor ontspanning en om de onderlinge band te ontwikkelen en te verstevigen.

Al snel kwamen er ook leden bij die niet bij de parochie hoorden en nu is het KVG een vereniging waar iedereen welkom is. Er zijn momenteel vijftig leden en meer vrouwen zijn welkom. Wie zich aangesproken voelt om er bij te komen, is van harte welkom. Het programma biedt voor elk wat wils: gezellige avonden maar ook informatief. De avonden zijn eens per maand van september tot en met april en in mei is er dan nog een dagje uit.

KVG kent leden die de vereniging al trouw zijn vanaf het allereerste begin. En die werden natuurlijk ook in het zonnetje gezet. Zij hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de vereniging. De jubilarissen zijn Noor van den Brom; zij is dertig jaar lang voorzitter geweest en heeft dit altijd met plezier gedaan; Agnes Wienholts was ook bestuurslid en heeft heel veel dingen geregeld; Ans Seesing is jaren bestuurslid geweest en nog niet zo lang geleden gestopt vanwege leeftijd, en verder zijn er de trouwe leden Tonnie Feukkink, Erika Gänsner en Willie Klein Holkenborg. Alle dames worden gehuldigd met een bos bloemen en een cadeaubon.