Kort

Biertje met de dominee

AALTEN - Een goed gesprek bij een goed glas bier, dat is het simpele idee achter 'Biertje met de Dominee'. Dominee Folkert de Jong drinkt elke maand een biertje bij Café Schiller en nodigt iedereen uit, met levens- en geloofsvragen, een keer mee te drinken. Een goed gesprek volgt al snel wanneer er twee of drie bijbelverzen op tafel liggen. Geïnteresseerden kunnen woensdag 22 januari terecht bij Café Schiller om een drankje te doen met de dominee.


Leonard Cohen in de St Joriskerk

BREDEVOORT - De poëzie en liederen van Leonard Cohen zullen door de Sint Joriskerk te horen zijn op zondag 26 januari. Aan de bijeenkomst zit geen kerkdienst verbonden en het duurt ongeveer een uur. Behalve een inleiding en een toelichting bij de manier waarop Leonard zijn woorden heeft gekozen, wordt vooral de muziek, aangevuld met beelden, én zijn woorden bespeeld die zijn gekozen rond het thema 'levensweg'. De gedichten van Cohen vertellen een verhaal over een 'rottige' wereld. Het begint om 19:00 uur.


Workshop planten-terrarium

LINTELO - Alle plantenliefhebbers krijgen de kans om hun groene vingers te showen tijdens de workshop Plantenterrarium maken op woensdag 5 februari. Een plantenterrarium is een afgesloten minituin in een glazen pot die zichzelf onderhoudt. Tijdens de workshop worden er tips gegeven hoe kamerplanten onderhouden kunnen worden. De workshop wordt gegeven door Gerda te Winkel van Twinkel Bloem & Styling. Opgeven kan tot 24 januari via info@kulturhuslintelo.nl. Kosten € 30,00 inclusief drinken. Aanvang 19.30 uur.