Spel om de eerste plaats. Foto: Bas
Spel om de eerste plaats. Foto: Bas Bas

Gevecht om eerste plaats

AALTEN - Zaterdag 1 februari moest Natare heren 1 thuis spelen tegen DWV heren 2. De eerste plaats in de competitie stond op het spel. Natare, met een wedstrijd minder gespeeld, stond een punt achter DWV. De uitslag werd 8-6 in het voordeel van Natare.

De eerste periode begon met een uitsluiting voor DWV waar Mark Hoftiezer goed gebruik van maakte, 1-0. Oud-gediende van DWV Sander Bos, nu spelend bij Natare, maakte de 2-1. De tweede periode verloor Natare deze periode de scherpte. DWV wist de stand uit te breiden naar 3-5. De derde periode werd afgesloten met een doelpunt uit de korte hoek door Timo Groot Zevert, stand 5-6. De hele wedstrijd was de spanning te voelen, maar de laatste periode moest de doorslag geven. Na twintig seconden scoorde Natare 6-6 na een mooie pass van Jasper Piek. De heren van Natare hadden de smaak te pakken en speelden DWV op karakter voorbij. De eindstand van dit duel werd 8-6.

Aladna wint spannende pot

AALTEN - De korfballers van Aladna/De Issel hebben de thuiswedstrijd tegen Olympus'58 na een spannende en sensationele slotfase met 12-11 gewonnen. En daar had het een groot deel van de wedstrijd totaal niet naar uitgezien.

Olympus'58 was van begin af aan de betere ploeg en Aladna/De Issel kon daar in eerste instantie weinig tegenover stellen. Halverwege de eerste helft kende de Aaltense ploeg een korte maar sterke fase waarin het een 0-2 achterstand omzette in een 3-2 voorsprong. Maar die hield niet lang stand want Olympus'58 maakte gelijk en kwam weer op voorsprong. De gasten konden die tot de rust vasthouden: 4-5.
Ook in de tweede helft was de ploeg uit Doetinchem de betere en de voorsprong werd uitgebouwd tot drie punten: 5-8. Op dat moment zag het er niet naar uit dat Aladna/De Issel nog iets aan deze wedstrijd zou overhouden, maar gaandeweg de tweede helft kwamen de Aaltense korfballers beter in het spel en werd de achterstand steeds kleiner. Bij een stand van 9-10 kwam Aladna/De Issel zelfs op gelijke hoogte.
Een spannende slotfase wachtte en in die laatste tien minuten scoorden beide ploegen nog een keer. Het leek erop dat de ploegen de punten zouden gaan delen, totdat Nicky Wensink in de laatste seconden van afstand de winnende treffer op het scorebord zette. Een verrassende overwinning voor de thuisploeg.

Atak start matig

AALTEN - De voorjaarscompetitie van tafeltennis vereniging Atak is begonnen. En het was geen spetterende start: twee keer verlies, één keer winst.

Atak 2 begon met steeds 1 punt voor/achter en weer gelijk tot 4-4. De twee laatste partijen werden na veel spanning in winst voor de Aaltenaren omgezet. Team 3 speelde zijn eerste wedstrijd tegen een degradant uit een klas hoger en kwam snel met 4-0 achter. In het restant werden nog twee partijen gewonnen. Na 1-1 raakte Atak 4 snel op achterstand: 1-4, met daarna nog twee keer winst. Team 1 speelt de eerste twee wedstrijden later.