Lezers schrijven | Misvattingen over virussen

AALTEN - Deze ingezonden brief is een reactie op de oproep van burgemeester Anton Stapelkamp om ervaringen met en gevoelens over de coronacrisis te delen. Vanwege de lengte vindt u de complete tekst op aaltenvooruit.nl.

Misvattingen over virussen

Leugens in het nieuws zijn van alle tijden. De apostel Paulus schreef in het begin van onze jaartelling aan de Kolossenzen: 'Wees op uw hoede en laat u niet meeslepen door holle en misleidende theorieën, die op menselijke tradities zijn gebaseerd en zich richten op de machten van de wereld en niet op Christus'. Thomas Jefferson, Amerikaans president tussen 1801 en 1809, sprak als volgt over de media van zijn tijd: 'Niets valt er nog te vertrouwen wat in de krant staat. De waarheid zelf wordt verdacht in dat vervuilde voertuig'. De Franse poëet Honoré de Balzac, die ook leefde in de 18e eeuw, zag twee versies van de geschiedenis: de officiële, leugenachtige en een geheime geschiedenis, waar je de ware oorzaken van gebeurtenissen vindt.

Ik denk dat Balsac hetzelfde zou hebben gezien wanneer hij zijn aandacht op de geneeskunde had gericht. Enerzijds is er de ‘heersende’ officiële geneeskunde, inclusief farmaceutische industrie en de virologie, die zijn gestoeld op aannames, bangmakerij, fraude en winstbejag. Daar tegenover staat de onderdrukte, geheime geneeskunde, waar je de ware oorzaken van ziektes vindt. De internationale geneeskunde vormt samen met de internationale media, waar ook ‘onze’ Gelderlander haar oren ook naar laat hangen, een giftige cocktail, met voor wat betreft de corona-crisis een onbeschrijfelijk wereldwijd leed tot gevolg, ook voor de Gemeente Aalten.

Op 30 december 2019 appte de jonge Chinese oogarts Li Wenliang uit Wuhan zeven bevriende artsen, dat in zijn ziekenhuis meerdere mensen in quarantaine waren geplaatst. Het waren zeven gevallen van SARS. Zijn vrienden moesten maar voorzichtig zijn en zichzelf beschermen. Li Wenliang was niet van plan om met zijn appje paniek te zaaien. Eén van zijn vrienden publiceerde echter een screenshot, zonder zich bewust te zijn van de mogelijke gevolgen. Die informatie verspreidde zich vervolgens zeer snel binnen China.

Lees de hele brief op www.aaltenvooruit.nl.


Arjen Lievers
(vertaler van het Artikel “Fehldeutung Virus I & II van Dr. Stefan Lanka)